Volledig scherm
Bram van Vlerken. © Kay int Veen

PSV zegt contracten
Van Vlerken en Blummel op

EINDHOVEN - PSV heeft de contracten van Sven Blummel en Bram van Vlerken opgezegd. 

Beide contractspelers van Jong PSV mogen de club na afloop van de huidige voetbaljaargang in principe verlaten. Al eerder was bekend dat de gehuurde Thomas Deng na dit seizoen terugkeert naar Australië. Hij staat bij Melbourne Victory onder contract en wist in Eindhoven nooit een basisplek af te dwingen. 

Bij PSV hebben ook de contractloze Gökhan Kardes en keeper Jamie Watt geen uitzicht op een plek het eerste elftal. Het ligt dan ook in de rede dat zij de jeugdopleiding binnen afzienbare tijd zullen verlaten. 

Van Vlerken en Blummel hebben aflopende contracten. De verwachting is dat beide spelers in het nieuwe seizoen ook emplooi in het betaald voetbal zullen vinden. Met Van Vlerken gaat PSV nog wel in gesprek om te kijken of er voor hem later alsnog mogelijkheden zijn. Daarbij is geen concrete toezegging of aanbod gedaan. Dat laatste geldt ook voor Kardes, ook met hem volgt nog een gesprek. Mochten er gaten vallen in de ploeg, dan is het niet helemaal ondenkbaar dat ze in een later stadium toch nog kunnen aansluiten. 

Blummel was vorige week bij RKC op proef en scoorde in een oefenduel. Hij kwam bij Jong PSV zelden in actie. Rechtsback Van Vlerken had de afgelopen seizoenen wel een basisplek in het beloftenteam, maar het talent kon na veel blessureleed de aansluiting met het eerste elftal niet meer maken. Inmiddels is hij alweer geruime tijd fit en maakt hij onderdeel uit van het dit seizoen succesvolle Jong PSV.  

  1. Edison Méndez via zijn zoon terug bij PSV: ‘Huub Stevens was gewoon een goede trainer’

    Edison Méndez via zijn zoon terug bij PSV: ‘Huub Stevens was gewoon een goede trainer’

    Trouwe supporters van PSV dachten hem afgelopen week al in Eindhoven te hebben gespot. Op het moment dat voormalig PSV’er Edison Méndez (40) donderdag bij de training van de A-selectie verscheen, wist iedereen het zeker. De Ecuadoriaan verblijft momenteel in Nederland om zijn 18-jarige zoon Mayer te begeleiden. Hij loopt stage bij Jong PSV en beide partijen kijken ondertussen wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

PSV