Volledig scherm
EINDHOVEN, PSV - Excelsior, voetbal, Eredivisie, seizoen 2016-2017, 14-01-2017, Philips Stadion, PSV speler Marco van Ginkel heeft de 1-0 gescoord. © Joep Leenen/Pro Shots

PSV zet streep door koop Van Ginkel, huur enige optie

VIDEOBAGNES - PSV slaagt er niet in om Marco van Ginkel deze transferperiode aan te kopen. De club heeft de pogingen om hem op de loonlijst te krijgen inmiddels opgegeven, zo bevestigt de leiding. PSV is er in de onderhandelingen met Chelsea niet uitgekomen. Voor de middenvelder lag een meerjarig contract klaar. 

Wel is PSV nog druk in overleg met Chelsea om Van Ginkel voor de derde keer in drie seizoenen op huurbasis naar Eindhoven te halen. Zijn zaakwaarnemer Karel Jansen en PSV proberen met tact en enige druk Chelsea te bewegen om hem snel vrij te geven. Ook Jansen geeft aan dat partijen mikken op een huurconstructie.  

PSV wil Van Ginkel deze week keuren en aan de selectie toevoegen, als Chelsea daarvoor toestemming heeft gegeven. PSV kan waarschijnlijk aan de voorwaarden van de Britten voldoen, maar Chelsea heeft het laatste woord. Het ziet ernaar uit dat een verhuur gaat lukken, maar alle kopstukken in Eindhoven en ook Jansen houden toch nog een slag om de arm. Trainer Phillip Cocu had gisteravond ook nog geen ja-woord ontvangen, maar heeft er wel vertrouwen in dat Van Ginkel, die zelf graag terugkeert, weer bij de ploeg komt. 

PSV