PSV zoekt naar nieuwe balans tussen open en besloten trainingen

VIDEOPSV zoekt voor trainingscomplex De Herdgang de komende periode naar een goede balans tussen ‘open’ en ‘besloten’ trainen. Gisteren werd duidelijk dat de eerste selectie van PSV de rest van deze week alle trainingen (en ook volgende week maandag) achter een dichte poort afwerkt. Supporters van de club kunnen dan niet op bezoek komen. 

Dat verdraagt zich lastig met de transparante en toegankelijke topsportclub die PSV wil zijn. PSV benadrukte gisteren dat zeker niet alle trainingen dit seizoen ‘dicht’ zullen zijn en kijkt momenteel naar een schema waarin het intern kunnen bedrijven van topsport en toegankelijkheid beide tot hun recht kunnen komen. 

‘Bakje koffie’ 

Het ouderwetse ‘bakje koffie op De Herdgang’ blijft voor PSV-supporters dus mogelijk, al is het dus nog de vraag wanneer dat wel en niet kan. PSV brengt op korte termijn een besluit naar buiten. Voor de winterstop waren bij PSV ook geruime tijd weinig trainingen openbaar. Dat had te maken met het feit dat de technische staf twee besloten oefensessies voor iedere officiële wedstrijd wenste. 

Al jaren staat de hoeveelheid open sessies bij PSV onder druk. In seizoen 2011-2012 was er maar een besloten training per week. Het seizoen daarna verordonneerde Dick Advocaat vier dichte dagen in iedere week. Onder Phillip Cocu was het daarna goed gebruik om voor ieder officieel duel in principe eenmaal besloten te trainen. Dit seizoen werd dat standaard twee keer voor ieder duel. 

Volledig scherm
Nick Viergever leidt de dans tijdens de training van PSV. © REUTERS

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen