Mino Raiola is een bekende verschijning in de directiekamers bij de grootste voetbalclubs ter wereld.
Volledig scherm
Mino Raiola is een bekende verschijning in de directiekamers bij de grootste voetbalclubs ter wereld. © Getty Images

Raiola breidt invloed bij PSV verder uit en gaat ook Dumfries zakelijk begeleiden

Zaakwaarnemer Mino Raiola slaat zijn slag in Eindhoven. De 52-jarige belangenbehartiger gaat na Mohamed Ihattaren ook international Denzel Dumfries aan zijn portefeuille toevoegen. Na Donyell Malen en Pablo Rosario heeft hij daarmee de vierde prominente speler van de Eindhovenaren voor zijn spelersportefeuille te pakken. De door PSV aan Anderlecht verhuurde Derrick Luckassen behoort ook tot zijn 'stal’. 

Op zaterdag meldde AD Sportwereld dat Raiola zich onlangs ook ‘meldde in het spel over de toekomst van Steven Bergwijn’. Volgens de krant leek het er even op dat Bergwijn ook onder de hoede van Raiola verder zou gaan. Hij wordt al jarenlang begeleid door Fulco van Kooperen, die uiteindelijk gewoon de transactie naar Tottenham Hotspur heeft begeleid. Van Kooperen begeleidt bij PSV geen andere topspelers. 

Raiola begeleidt ook de in december ontslagen Mark van Bommel. Hij liet vandaag in De Volkskrant weten dat de trainer zich niet bemoeit met PSV en dat de belangenbehartiging van Ihattaren niets te maken heeft met de oud-trainer. ,,Wij bemoeien ons niet meer met PSV”, gaf hij aan. 

De zaakwaarnemer heeft in het verleden tal van deals gesloten met PSV, waar hij een uitstekende reputatie geniet. Zo sloot Raiola een topdeal met het Italiaanse SSC Napoli bij de verkoop van Hirving Lozano. Eerder begeleidde hij onder meer de verkopen van Luciano Narsingh, Stanislav Manolev, Héctor Moreno en Ola Toivonen. Grote gemene deler daarbij was dat Raiola zich altijd aan de afspraken hield en spelers nimmer transfervrij liet vertrekken. 

PSV