Volledig scherm
PREMIUM
Ralf Edström in 1973 als speler van PSV © ANP

Ralf Edström, Zweed met een zachte g: ‘De tijd bij PSV was de mooiste periode van mijn leven’

Aan de vooravond van een nieuwe internationale campagne van PSV kijkt Ralf Edström terug op 1975-1976, het seizoen waarin PSV bijna de Europa Cup 1-finale haalde.

,,Ik ben letterlijk uit de wedstrijd geslagen door de keeper van Saint-Étienne”, zegt Ralf Edström over wat zijn hoogtepunt bij PSV had moeten worden. Als er over de internationale successen van PSV wordt gesproken, gaat het heel vaak over de gewonnen finales van 1978 en 1988. En over de gemiste finale van 2005. Ook in 1976 leek het nationaal schier onklopbare PSV heel hard op weg om in Europa zilverwerk te gaan ophalen. Tegen de Fransen ging het in de voorloper van de huidige Champions League (het toernooi om de Europa Cup 1) mis in de halve finale. ,,Het doet nog altijd pijn”, geeft hij aan.

  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8730 stemmen