Baumgartl krijgt rood.
Volledig scherm
Baumgartl krijgt rood. © BSR Agency
2
EINDE
0
  • Othman Boussaid 54'
  • Ivan Ilic 73'

Rampseizoen PSV compleet na bekerblamage tegen NAC

De lijdensweg van PSV in het seizoen 2019-2020 kent maar geen einde; donderdag verloren de Eindhovenaren in het bekertoernooi van eerstedivisionist NAC: 2-0 en eindigde de ploeg het duel met tien man na rood voor Baumgartl. En dus is het seizoen in januari al zo goed als verloren.

Bekijk hier de samenvatting NAC-PSV

De uitschakeling is extra pijnlijk, omdat het voor PSV zo goed als de laatste kans op een prijs is dit seizoen. Het bekertoernooi was ook nog eens de kortste route naar Europees voetbal.

PSV speelde een moeizame eerste helft in het Rat Verlegh Stadion. NAC, de nummer vijf van de eerste divisie, hield de ruimtes klein en PSV wist slechts sporadisch een gaatje te vinden. De grootste kans voor rust was na 8 minuten voor Mohamed Ihattaren, die deze keer vanaf de rechterflank speelde, maar hij schoot de bal met zijn rechter tegen NAC-keeper Nick Olij.

Daarna was er een fase dat PSV de grip op het duel even verloor, Arno Verschueren schoot zelfs nog een keer op de lat. Daarna nam PSV het heft weer in handen, zonder veel gevaar te stichten. Met name Armindo Bruma had zijn vizier opnieuw niet op scherp staan, en dus liep Sam Lammers - voor het eerst weer bij de selectie na een zware knieblessure - al vroeg in de eerste helft warm. Voor rust werd niet gescoord, vooral NAC was daar tevreden mee.

Rentree Lammers

Na rust werd Lammers direct gebracht, hij verving de zwakke Ryan Thomas. Ihattaren ging daarna op het middenveld spelen, Bruma schoof naar rechts en Steven Bergwijn - voor rust nog in de spits - kwam vanaf links. Die wijziging bracht niet het gewenste effect voor PSV.

Sterker nog: in de 54ste minuut lag de linkerkant van de Eindhovense defensie open en legde Verschueren de bal terug op Othmane Boussaid, die in twee instanties scoorde: 1-0. Daarna werd het leed nog groter voor PSV, omdat Timo Baumgartl diezelfde Boussaid naar de grond trok, terwijl hij alleen op het doel af ging: de Duitser kreeg daarvoor direct rood.

Rampzalig

PSV probeerde het daarna nog wel, maar werd op de tegenaanval enkele keren verrast door NAC. Daniel Schwaab blunderde aan de baal, Ivan Ilic profiteerde daar uiteindelijk van: 2-0. Duel gespeeld. Daarmee is de laatste kans op een prijs voor de Eindhovenaren verdampt en is het toch al zo rampzalige seizoen nóg rampzaliger geworden. Het gaat nu nog om het behalen van de tweede plek in de eredivisie, de achterstand op koploper Ajax is 12 punten. 

PSV