Volledig scherm
© FotoMeulenhof

Ramselaar bij winterstop leider in ED-klassement bij PSV-duels

EINDHOVEN - Bart Ramselaar leidt in het klassement dat het ED bij PSV-duels bijhoudt. De middenvelder is bezig aan een goed seizoen en zichzelf aan het ontdekken op het hoogste niveau. Met een gemiddelde van 6,4 scoort Ramselaar tot nu toe het hoogst van alle PSV'ers. De afgelopen seizoenen hadden veel spelers een hoger gemiddelde, maar PSV is dit seizoen teruggevallen.

Opvallend is met name het lage gemiddelde van de aanvallers. Geen enkele voorhoedespeler komt in het tussenklassement in de winterstop gemiddeld boven de 6,0 uit. Luuk de Jong (5,8), Luciano Narsingh (5,5), Gastón Pereiro (5,5) en Steven Bergwijn (5,6) hebben PSV dit seizoen aan te weinig goals kunnen helpen. Ook Jetro Willems scoort laag, met een 5,7 als gemiddelde.

Naast Ramselaar zijn Jeroen Zoet en Joshua Brenet (6,3) ook bezig aan een behoorlijk seizoen. Daniel Schwaab scoort gemiddeld over alle wedstrijden ook een 6,3. PSV heeft achterin nauwelijks problemen gehad in de eredivisie in dit seizoen, maar komt zelf ook ontzettend moeizaam tot scoren.

De stand:

1. Bart Ramselaar: 6,4
2. Jeroen Zoet, Joshua Brenet, Daniel Schwaab: 6,3
5. Héctor Moreno: 6,2
6. Davy Pröpper, Santiago Arias, Nicolas Isimat-Mirin: 6,1
9. Andrés Guardado: 6,0
10. Luuk de Jong: 5,8
11. Jetro Willems: 5,7
12. Steven Bergwijn: 5,6
13. Gastón Pereiro, Luciano Narsingh: 5,5

PSV