Volledig scherm
Maxime Delanghe en Shurandy Sambo © BSR Agency

Rechtsback Sambo kan debuut in betaald voetbal maken bij Jong PSV

Jong PSV speelt maandagavond op de eigen Herdgang de beloftentopper tegen Jong Ajax. De Eindhovense beloften hebben het dit seizoen moeilijk in de eerste divisie, terwijl Jong Ajax bovenin meedraait. 

Bij de ploeg van trainer Peter Uneken kan Shurandy Sambo (18), al elf jaar spelend voor PSV, zijn debuut in het betaald voetbal maken. De Geldropse rechtsback is deze winter doorgeschoven naar de beloftenselectie, net als Noni Madueke. Madueke heeft afgelopen week al meegetraind bij het eerste elftal van PSV, dat in Qatar actief was. Sambo ging nog niet mee naar die stage en bleef met Jong PSV in Nederland. 

Het team van Uneken werkte een korte stage af in het Limburgse Tungelroy. Jong PSV en Jong Ajax beginnen maandagavond om 20.00. Bij Jong PSV zijn Yorbe Vertessen en Koen Oostenbrink niet fit genoeg om te kunnen spelen. 

  1. Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparantie’

    Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparan­tie’

    De bekeruitschakeling tegen NAC is bij PSV keihard aangekomen en zorgt voor nieuwe reuring na een toch al belabberd seizoen. Veel van wat er bij PSV gebeurt, lag en ligt door de slechte resultaten inmiddels onder een vergrootglas, tot aan de dokters en diëtiste toe. De bestuurders van de Eindhovense club liggen hier en daar onder vuur, maar vinden niet dat er olie op datzelfde vuur gegooid moet worden. Algemeen directeur Toon Gerbrands voelt totaal niet de behoefte om overal op te reageren, maar wil desgevraagd toch ingaan op enkele kwesties die het Eindhovens Dagblad aansnijdt. ,,Ethiek is voor mij veel belangrijker dan terugslaan of interne codes schenden.” Hij hoopt na een zware periode op eendracht, die in de clubhistorie altijd macht in plaats van machteloosheid maakte.

PSV