Volledig scherm
Na afloop van de wedstrijd PSV -Ajax braken relletjes uit waarna de ME moest ingrijpen.

Relschoppers niet welkom op kampioensfeest PSV

EINDHOVEN - PSV-supporters die zijn of nog worden aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen van zondag rond de competitietopper tegen Ajax krijgen een verbod om aanwezig te zijn bij een eventueel kampioensfeest van PSV. Dat heeft het openbaar ministerie woensdag bekendgemaakt.

Daarnaast krijgen meerderjarige relschoppers een stadionverbod.

Melden tijdens feest op andere locatie

Om te voorkomen dat deze supporters zich toch begeven tussen de feestgangers op het Stadhuisplein zullen zij zich tijdens het feest dienen te melden op een locatie uit de buurt van de festiviteiten.

Confrontatie met politie

Een grote groep agressieve PSV-aanhangers zocht zondag nog voor het einde van de wedstrijd de confrontatie met de politie. Tot dusver zijn zes verdachten aangehouden. Een 26-jarige Tilburger die een steen in de richting van een medewerker van de mobiele eenheid (ME) zou hebben gegooid wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch.

Videobeelden

Vijf andere relschoppers zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie verwacht meer aanhoudingen te verrichten. Met behulp van videobeelden - ook gemaakt door de politie zelf - hoopt ze de identiteit van andere relschoppers te achterhalen. Het OM roept relschoppers op zich te melden bij de politie, om te voorkomen dat ze op televisie worden getoond.

PSV