Volledig scherm
Richard Ledezma stift de bal in het doel van AZ, 3-2 voor Jong PSV. © BSR Agency

Richard Ledezma helpt Jong PSV met schitterende goal aan drie punten tegen Jong AZ

Na een bar en boos begin, heeft Jong PSV toch nog drie punten overgehouden aan het duel met Jong AZ. Na ruim een uur stond het nog 0-2, maar met name door toedoen van de Amerikaan Richard Ledezma kon Jong PSV alsnog een acceptabel resultaat boeken. Daarmee is Jong PSV ook van de laatste plek af.

Ledezma zorgde zelf voor de 1-2 en stuurde voor de 2-2 de snelle en vanavond weer trefzekere Amer Catic weg. Als klap op de vuurpijl maakte hij met een schitterende lob de 3-2. Lars Unnerstall stopte nog een penalty.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was duidelijk voor Jong AZ. In een kwartier tijd kon de Alkmaarse beloftenploeg zes keer op de goal van keeper Unnerstall schieten. De goalie moest slechts twee keer capituleren en had ook wat fortuin dat AZ de mogelijkheden in de eindfase buitengewoon slecht uitspeelde. Niet alleen in het begin, maar ook in de rest van het duel was AZ buitengewoon slordig. Via snelle treffers van Tijjani Reijnders en Des Kunst stond de 0-2 op het bord en daarna lieten de Noord-Hollanders legio mogelijkheden liggen.

Wederopstanding

Jong PSV kwam er na een minuut of twintig wat beter in en dwong ook enkele schietkansen af. Maxime Soulas kopte ook nog een keer op de lat. Na ruim een uur kantelde het duel, vooral door toedoen dus van Ledezma. Hij stak de hele avond ver boven het niveau van veel zijn ploeggenoten uit en was met twee goals en een assist ook nog eens buitengewoon effectief. Vooral zijn laatste goal was van ongekende schoonheid, waarbij hij keeper Rody de Boer met een prachtige lob wist te verschalken.

Even moest Jong PSV alsnog bibberen, maar Unnerstall stopte in de slotfase een penalty en stelde de drie punten voor Jong PSV veilig. 

Volledig scherm
Lars Unnerstall stopte in de laatste minuut een penalty. © BSR Agency

PSV