Ritsu Doan na een goal met Pablo Rosario en Denzel Dumfries.
Volledig scherm
PREMIUM
Ritsu Doan na een goal met Pablo Rosario en Denzel Dumfries. © ANP Sport

Ritsu Doan is sportief en commercieel een uitdaging voor PSV

PSV speelt volop in op de populariteit van Ritsu Doan, die zondag terugkeert bij zijn vorige club FC Groningen. ,,Natuurlijk zou het helpen als hij bij PSV meer speelt.”

Ritsu Doan is niet alleen ‘big’, maar ook ‘hot’ in Japan. Hij speelt tot minimaal 2030 op schoenen van Puma, de aanstaande kledingsponsor van PSV. Het Duitse bedrijf ziet net als PSV brood in de ontwikkeling van de Japanner en strikte hem onlangs met een 10-jarig contract, dat hem naast zijn salaris bij PSV vele tonnen aan extra inkomsten verschaft. In aanloop naar de Olympische Spelen is hij onder meer een gezicht van Coca Cola en Visa in zijn thuisland en tal van andere bedrijven dingen naar zijn diensten.

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV