Volledig scherm
Ritsu Doan © BSR Agency

Ritsu Doan maakt zijn PSV-debuut terwijl Vitesse wordt vermalen

Nieuweling Ritsu Doan viel zaterdagavond in bij PSV en maakte zijn debuut bij de Eindhovenaren. De Japanner kwam ruim tien minuten voor tijd in het veld, bij een stand van 3-0. Daarna sloeg Donyell Malen vanaf de stip nog twee keer toe en stond voor hem en PSV de teller op vijf goals tegen Vitesse. 

Doan verklaarde voor de camera van PSV-tv dat hij een klein beetje nerveus was, maar dat het niet lang duurde. Met hem erbij heeft trainer Mark van Bommel een extra aanvallende keuze, terwijl hij bijvoorbeeld Cody Gakpo en Konstantinos Mitroglou al als invallers tot zijn beschikking heeft. Gakpo was zowel bij de penalty voor de 4-0 en 5-0 betrokken. Mitroglou kreeg het publiek nog een keer op de banken, nadat hij een balletje achteloos onder de voet had doorgehaald. 

Doan lijkt het voorlopig nog met invalbeurten te moeten doen bij PSV, maar bij blessures, schorsingen of vormverlies zit er mogelijk meer in het vat. 

  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8735 stemmen