Ritsu Doan
Volledig scherm
Ritsu Doan © BSR Agency

Ritsu Doan maakt zijn PSV-debuut terwijl Vitesse wordt vermalen

Nieuweling Ritsu Doan viel zaterdagavond in bij PSV en maakte zijn debuut bij de Eindhovenaren. De Japanner kwam ruim tien minuten voor tijd in het veld, bij een stand van 3-0. Daarna sloeg Donyell Malen vanaf de stip nog twee keer toe en stond voor hem en PSV de teller op vijf goals tegen Vitesse. 

Doan verklaarde voor de camera van PSV-tv dat hij een klein beetje nerveus was, maar dat het niet lang duurde. Met hem erbij heeft trainer Mark van Bommel een extra aanvallende keuze, terwijl hij bijvoorbeeld Cody Gakpo en Konstantinos Mitroglou al als invallers tot zijn beschikking heeft. Gakpo was zowel bij de penalty voor de 4-0 en 5-0 betrokken. Mitroglou kreeg het publiek nog een keer op de banken, nadat hij een balletje achteloos onder de voet had doorgehaald. 

Doan lijkt het voorlopig nog met invalbeurten te moeten doen bij PSV, maar bij blessures, schorsingen of vormverlies zit er mogelijk meer in het vat. 

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV