Volledig scherm
Marcel Ritzmaier © Getty Images

Ritzmaier in aanloop naar PSV-LASK Linz: ‘PSV heeft een gave en jonge groep en is licht favoriet’

In aanloop naar het thuisduel van PSV met LASK Linz in de Europa League-groepsfase (op donderdagavond) sprak voormalig PSV’er Marcel Ritzmaier in Oostenrijk met Sky. De 26-jarige middenvelder is momenteel vaste kracht bij Wolfsberger AC, Europa League-deelnemer en nummer drie in de Oostenrijkse competitie. LASK staat kort achter Red Bull Salzburg tweede. 

,,PSV heeft een gave en heel jonge groep”, zegt Ritzmaier. ,,Ik denk dat PSV licht favoriet is voor het duel. Het is een topformatie in Europa en dat heeft de club de afgelopen jaren zelf bewerkstelligd. Mark van Bommel is een trainer die veel accenten legt op mentaliteit. Onder hem durft PSV hoog druk te zetten en speelt PSV met zelfvertrouwen.”

Ritzmaier haalde het eerste elftal in Eindhoven en speelde uiteindelijk 27 duels voor PSV 1. Een echte doorbraak bleef uit, ook na huurjaren. ,,Ik heb fantastische herinneringen aan de club. Het is een heel leerzame periode in mijn leven geweest.”

‘PSV had rustig moeten blijven’

 1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.
 2. Zaakwaarnemers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  Zaakwaarne­mers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  De kans dat linksback Toni Lato (21) na de winterstop nog bij PSV speelt, is de afgelopen weken een stuk kleiner geworden. Vanuit zijn zaakwaarnemerskantoor klinken inmiddels andere geluiden dan ruim een maand geleden. ,,Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt”, zegt de woordvoerder van Toldra Consulting, waarbij Lato is aangesloten. ,,Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed.”

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
9943 stemmen