Volledig scherm
PREMIUM
Rob McDonald in zijn tijd bij PSV. © Pieter Stam de Jonge/ProShots

Rob McDonald miste in Portugal de frikandellen van De Herdgang: ‘Nog nooit zo veel gefeest in mijn leven’

InterviewRob McDonald scoorde makkelijk bij PSV, maar de club wilde in 1986 toch van hem af. Een huurperiode bij Sporting, waar PSV vanavond tegen speelt, bood geen uitkomst. ,,Ik miste de frikandellen op De Herdgang.”

Aan zijn moyenne lag het niet in het seizoen 1985/1986. Rob McDonald scoorde 15 keer in 24 wedstrijden voor PSV, maar de Eindhovenaren wilden een beweeglijkere spits. Dus verhuurde PSV hem in de zomer aan Sporting Clube de Portugal. ,,Een mooie club, die ook nog in een prachtige stad speelt. Het nachtleven was geweldig in Lissabon. Ik heb daar de moeder van mijn jongste kind nog ontmoet”, herinnert de 60-jarige McDonald nog goed.

  1. PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    Het kon niet uitblijven. Zoals een beursgenoteerd bedrijf in turbulente economische omstandigheden een winstwaarschuwing afgeeft, zo moest ook de leiding van PSV deze week na een aantal belabberde sportieve prestaties met de billen bloot. In dit soort dingen is het zakenleven soms best te vergelijken met topsport. Wie zijn doelen niet haalt, legt verantwoording af aan aandeelhouders respectievelijk supporters. Falen is balen, het is niet anders.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen