Rob McDonald in zijn tijd bij PSV.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob McDonald in zijn tijd bij PSV. © Pieter Stam de Jonge/ProShots

Rob McDonald miste in Portugal de frikandellen van De Herdgang: ‘Nog nooit zo veel gefeest in mijn leven’

InterviewRob McDonald scoorde makkelijk bij PSV, maar de club wilde in 1986 toch van hem af. Een huurperiode bij Sporting, waar PSV vanavond tegen speelt, bood geen uitkomst. ,,Ik miste de frikandellen op De Herdgang.”

Aan zijn moyenne lag het niet in het seizoen 1985/1986. Rob McDonald scoorde 15 keer in 24 wedstrijden voor PSV, maar de Eindhovenaren wilden een beweeglijkere spits. Dus verhuurde PSV hem in de zomer aan Sporting Clube de Portugal. ,,Een mooie club, die ook nog in een prachtige stad speelt. Het nachtleven was geweldig in Lissabon. Ik heb daar de moeder van mijn jongste kind nog ontmoet”, herinnert de 60-jarige McDonald nog goed.

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.

PSV