Volledig scherm
Robbin Ruiter © BSR Agency

Robbin Ruiter op zijn post bij Jong PSV: ‘PSV heeft een uitstekend keepersgilde’

Jong PSV verloor gisteravond met 2-0 bij Jong Ajax en dat lag zeker niet aan keeper Robbin Ruiter (32).

De routinier mocht vanwege vrije regels voor keepers tijdens onderlinge duels van Jong-teams meedoen en liet een prima indruk achter. ,,Ik denk dat we onszelf tekort doen", zei hij over de wedstrijd van de Eindhovense beloften. ,,Als je ziet hoeveel beter we de tweede helft voetballen vergeleken met de eerste helft..... We lopen te snel achter de feiten aan en beginnen te slap. Dan sta je snel achter, net zoals dat Jong PSV vorige week tegen Jong AZ overkwam. Als je de potentie ziet in de tweede helft, dan zit er zoveel meer in. Als we vanaf het begin zo spelen, dan is er wellicht wat te halen."

Ruiter probeerde de jonge groep van achteruit volop te coachen. ,,Voor jonge jongens zijn dit hele goede leermomenten. De Keuken Kampioen Divisie is een mooi podium. Ik heb bij Jong PSV een groep gezien met veel potentie, maar het moet nog constanter.” Dat hij zelf goed stond te keepen, was ondanks de nederlaag mooi meegenomen. ,,Ik heb best een aantal oefenwedstrijden gespeeld en zeker vorige week in de wedstrijd tegen FC Köln ging het voor mijn gevoel lekker en was het een goede pot. Over zo'n besloten oefenduel wordt soms misschien lacherig gedaan, maar het was gewoon een prima wedstrijd."

Concurrentie

Over zijn perspectief is hij duidelijk: Ruiter blijft de concurrentie aangaan bij PSV en is ondertussen collegiaal richting de andere keepers. Niemand hoeft aan hem voorbij te gaan en de inkt van een stempel als derde goalie zal hij direct ongeldig verklaren. Met het goede optreden tegen Jong Ajax liet hij niet alleen in woorden, maar ook in daden zien dat met hem rekening moet worden gehouden. ,,Ik vervul nu een rol achter Jeroen Zoet en heb eerder geprobeerd hem te ondersteunen toen het iets minder ging. Lars (Unnerstall, red.) is ook een keeper die een hoog niveau kan halen. We hebben een uitstekend keepersgilde en dat is voor een club als PSV ook nodig. Als ik nodig ben, laat ik me zien."

PSV