Volledig scherm
Robbin Ruiter tekent woensdag bij PSV. © Pim Ras Fotografie

Robbin Ruiter voor twee jaar naar PSV, Koopmans op de radar bij Sparta

Robbin Ruiter komt - ijs en weder dienende - voor twee jaar naar PSV. De doelman tekent woensdag zijn contract, als hij medisch goedgekeurd is. Die intentie hebben partijen deze week uitgesproken. 

De keeper komt bij PSV omdat de club de bezetting nu met Jeroen Zoet en Lars Unnerstall nog niet helemaal op orde vindt. Met Ruiter is er een ervaren kracht bij de ploeg, op het moment dat een van de twee niet inzetbaar is. Ruiter keepte in het verleden vijf seizoenen voor FC Utrecht. Bijkomend voordeel is dat PSV in het tweeluik met FC Basel sowieso de beschikking over twee ervaren goalies heeft. Unnerstall is nog een vraagteken voor dat duel, maar zijn revalidatie gaat wel volgens plan. Hij is vermoedelijk nog enkele weken uitgeschakeld. 

Ruiter was de afgelopen periode actief bij Sunderland. Door de komst van Ruiter kan Hidde Jurjus terug naar De Graafschap, via verhuur. Daarnaast heeft PSV nog de beschikking over Luuk Koopmans, die onder meer met belangstelling wordt gevolgd door Sparta. 

 1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.
 2. Zaakwaarnemers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  Zaakwaarne­mers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  De kans dat linksback Toni Lato (21) na de winterstop nog bij PSV speelt, is de afgelopen weken een stuk kleiner geworden. Vanuit zijn zaakwaarnemerskantoor klinken inmiddels andere geluiden dan ruim een maand geleden. ,,Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt”, zegt de woordvoerder van Toldra Consulting, waarbij Lato is aangesloten. ,,Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed.”

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
9936 stemmen