Volledig scherm
DOETINCHEM - De Graafschap - Jong PSV, Jupiler League seizoen 2016-2017, Stadion De Vijverberg, 31-03-2017, Uitslag 2-1, Jong PSV keeper Hidde Jurjus speelt tegen zijn oude club © Erik Pasman

Roda JC wil PSV-goalie Jurjus zondag presenteren

EINDHOVEN - Roda JC wil PSV-keeper Hidde Jurjus (23) aanstaande zondag al bij de open dag presenteren als aanwinst. De club meldde zich afgelopen week bij de leiding van PSV om de goalie te huren en zoals het er donderdagavond uitzag, kunnen alle partijen snel de onderhandelingen afronden. 

door Rik Elfrink

Jurjus zelf ziet een stap naar Kerkrade helemaal zitten en heeft veel zin om weer een volledig seizoen onder de lat te staan. De vorig jaar aangetrokken Achterhoeker heeft nog een contract tot 2021 in het Philips Stadion. Hij wordt in Zuid-Limburg onbetwist de eerste man, na het vertrek van de aldaar zeer populaire Benjamin van Leer naar Ajax. 

Prijs

Het enige waar PSV en Roda JC gisteren nog over steggelden, was de huursom die Roda JC voor Jurjus dient te voldoen. "Wij hebben onze prijs genoemd", aldus technisch manager Marcel Brands van PSV, die niet de indruk wekt een koehandel van de kwestie te willen maken. Het bedrag vormt vermoedelijk geen onoverkomelijk probleem, al is het budget van de Limburgers uiteraard een stuk beperkter dan dat van PSV. Technisch manager Harm van Veldhoven wilde gisteren niet officieel reageren op de berichtgeving over Jurjus.

Het kamp van de sluitpost heeft er begrip voor dat PSV een vergoeding verlangt en vindt de gewenste huursom ook realistisch. Belangrijk voor de Eindhovenaren is, naast de financiële kant, dat Jurjus zich in Kerkrade kan doorontwikkelen en kan doorgroeien naar een rol als eerste goalie in Eindhoven. Hij werkte vorig seizoen maar 17 duels bij Jong PSV af en dat was te weinig om enorme progressie te boeken. Bij De Graafschap keepte hij het jaar ervoor al in de eredivisie.

Volledig scherm
Luuk Koopmans kan mogelijk tweede keeper worden bij PSV. © Kay int Veen

Met het nakende vertrek van Jurjus is PSV vermoedelijk nog niet klaar onder de lat. Ook Jeroen Zoet en Remko Pasveer zijn transferkandidaten en het is onduidelijk of zij blijven. Geruchten dat Maarten Stekelenburg (Everton) in beeld zou zijn bij PSV, werden gisteren door zijn management ontkracht. In elk geval komen er bij PSV wel kansen voor Luuk Koopmans, die door de club niet wordt verhuurd of verkocht. Hij blijft in Eindhoven en er is zelfs een gerede kans dat de talentvolle Ossenaar (23) en generatiegenoot van Jurjus tweede goalie in het Philips Stadion wordt. Koopmans heeft vorig jaar overtuigd in de duels die hij na een zware blessure bij Jong PSV speelde. Hij kwam sterk terug en pakte punten voor de beloften, die als vierde eindigden in de eerste divisie.

Koopsom

Net zoals Roda JC voor Jurjus moet betalen, overleggen PSV en NAC ook over een koopsom (en doorverkoopvergoeding) voor Menno Koch, die zelf graag naar de Bredanaars wil en er zelf met NAC wel uit lijkt te komen. Rai Vloet is inmiddels verkocht aan NAC. 

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
9166 stemmen