Volledig scherm
Maxi Romero maakte vorige week de negentig minuten vol. © Pro Shots

Romero moet weer even pas op de plaats maken

Spits Maxi Romero heeft afgelopen week bij PSV en Jong PSV niet met de groep mee kunnen trainen en ontbreekt vrijdag ook in de wedstrijdselectie bij de beloften. Jong PSV reist naar FC Utrecht en Romero kan daarbij nog niet meespelen. De Argentijn is niet wedstrijdfit, nadat hij vorige week in het duel met Helmond Sport nog 45 minuten in actie kwam. 

Volgens zijn management heeft hij waarschijnlijk een week of twee nodig om weer bij de groep aan te kunnen haken. Romero is is fysiek nog steeds niet honderd procent in orde. Er heerst weliswaar vertrouwen dat de Zuid-Amerikaan op termijn gaat aanhaken bij PSV, maar zijn eerste jaar in Eindhoven loopt vooralsnog verre van voorspoedig. Romero viel een keer tien minuten in bij PSV 1 en speelde twee keer mee in de eerste divisie, bij Jong PSV. Daarnaast kwam hij in een handvol oefenduels in actie. 

Grote boosdoener was eerder dit jaar steeds een beruchte bovenbeenblessure en daardoor was Romero maanden moeilijk belastbaar. Hij kreeg terugslagen, waardoor zijn geplande route bij PSV forse vertraging heeft opgelopen. Daarna kreeg hij afgelopen maand opnieuw klachten, waarvan niemand op dit moment nog kan of wil bevestigen dat deze verband houden met zijn eerdere blessure. Ondertussen is de achterban van PSV erg benieuwd of het nog goedkomt met Romero. Diepgaande communicatie over zijn blessure is vanwege de nieuwe privacywet niet zonder meer mogelijk. Zijn management laat als gezegd wel weten dat Romero dus ongeveer twee weken nodig heeft om weer terug te keren bij de groepstrainingen. 

De club heeft met Luuk de Jong op dit moment een spits in vorm voor het eerste elftal in de gelederen, waardoor de problemen van Romero op dit moment niet nijpend zijn voor PSV 1. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen