Volledig scherm
Maxi Romero en voormalig technisch directeur van PSV Marcel Brands, die hem in 2017 naar Eindhoven haalde. © PSV

Romero op weg naar de uitgang bij PSV, voorlopig althans

PSV’er Maxi Romero (20) wordt komend seizoen verhuurd. De jonge Argentijnse spits van PSV staat op de nominatie om een seizoen elders te gaan spelen, zo vertelt technisch manager John de Jong. ,,Alle opties zijn daarbij open”, zo geeft hij aan. 

De eerste anderhalf jaar van Romero in Eindhoven zijn uiterst teleurstellend verlopen. Gekweld door fysieke problemen kon de Zuid-Amerikaan niet aanhaken en in de korte periodes waarin hij wel fit was, kon hij het verschil ook niet maken. In een oefenduel met Vitesse scoorde hij onlangs nog twee keer, maar daarna was hij opnieuw niet fit. Romero liet zich weliswaar zien als een afmaker in de zestien, maar bij PSV wordt van een nummer negen meer verlangd dan dat. 

Dat Romero maar niet op gang komt, kan voor PSV ook financieel een flinke strop worden. Hij werd in december 2017 voor meer dan 10 miljoen euro naar Eindhoven gehaald. In zijn eerste seizoen speelde hij een halfjaar op huurbasis bij PSV en het jaar daarna op contractbasis. Zijn huidige verbintenis loopt nog door tot medio 2023. 

Romero heeft afgelopen seizoen maar 20 minuten op het hoogste niveau gespeeld. Bij  Jong PSV kwam hij tot elf duels (780 wedstrijdminuten) en daarin scoorde hij drie keer. Hij hoopt nog geselecteerd te worden voor het WK voor spelers onder 20 jaar, maar kwam daarvoor niet in aanmerking. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8267 stemmen