Volledig scherm
Het grote vooruit nu rood-witten quizboek. © gigaboekshop.com

Ronald Nijs uit Nuenen maakt giga-quizboek over PSV

NUENEN - Wie van PSV houdt, zichzelf als groot kenner van de club ziet en graag meedoet aan kennisspelletjes, moet zich thuis voelen bij het nieuwe boek van Nuenenaar Ronald Nijs 'Het grote Vooruit nu Rood-Witten quizboek'.

De PSV-supporter besteedde de afgelopen drie jaar een belangrijk deel van zijn vrije tijd aan een giga-quizboek over zijn favoriete club. In 1275 vragen neemt Nijs zijn lezers mee door de historie van PSV. ,,Makkelijke, luchtige en moeilijke vragen, maar vaak wel met het idee dat de lezer er iets van kan leren", zo zegt de auteur. Een leuke vraag had hij misschien afgelopen weekend nog aan het boek kunnen toevoegen. Keeper Lars Unnerstall werd de eerste PSV'er ooit met een achternaam die met een U begint. ,,Dat was wel een erg makkelijke geweest", vindt hij. ,,Zelf vond ik het bijvoorbeeld bijzonder dat Kees Rijvers de rugnummers in het verleden op alfabet verdeelde. Hij hield niet van vedettes en zo speelde bijvoorbeeld Ralf Edström gewoon met rugnummer vier. Een van de vragen is bijvoorbeeld ook van welk eten Romário niet hield (appelmoes, red.)."

De opbrengst van het quizboek gaat naar KWF Kankerbestrijding. De auteur wil via het boek een blijk van waardering brengen aan zijn overleden ouders. De vader van Nijs bracht volgens de schrijver het PSV-dna op hem over en zijn moeder overleed dit jaar aan de slopende ziekte die KWF probeert te bestrijden. Nijs is trots op zijn werk, waarin hij veel over de oprichting, het stadion, De Herdgang, spelers, voorzitters, supporters en sponsoren via vragen laat terugkomen. ,,Daarbij gaat het over goede tijden én slechte tijden, waar PSV altijd weer uitkwam. Dat gaat ook nu gebeuren", verwacht hij.

'Het grote Vooruit nu Rood-Witten quizboek', 19,95 euro.
Verkoop via gigaboekshop.com

PSV