Rosario: ‘De kritiek was terecht, dan moet je er zelf een positieve draai aan geven’

videoPablo Rosario stak de laatste periode in een mindere vorm, maar liet tegen ADO zien dat hij het voetballen niet verleerd is. ,,Ik ben altijd kritisch op mezelf. De afgelopen weken heb ik veel kritiek gehad, terecht. Dan moet je je mannetje staan, eerlijk zijn en er een positieve draai aan geven.”

Dat laatste deed hij dus tegen ADO, waar PSV met 0-3 won. De eerste uitoverwinning in de eredivisie sinds 29 september. ,,Winnen is altijd lekker, maar zeker als je een lastige fase hebt gehad. We moeten het goede gevoel van deze wedstrijd, en die van Willem II, meenemen naar volgende week”, zei de middenvelder. Of PSV nu ook door een barrière heen is, omdat het weer eens een uitwedstrijd heeft gewonnen? ,,Dat zal de tijd ons moeten leren. Volgende week spelen we weer uit, tegen Vitesse. We zijn in elk geval in ontwikkeling en op de goede weg.”

En dat voelt ‘lekker’, erkende Rosario. Zeker na een periode waarin er veel kritiek was op PSV en op zijn eigen spel. Toch hield Rosario altijd de moed erin. ,,Je weet waar je het voor doet en hoeveel energie en tijd je erin stopt. Dan ga je vanzelf weer winnen”, zei Rosario. Over zijn eigen spel: ,,Ik probeer elke wedstrijd weer beter te spelen. Af en toe lukt dat niet, af en toe wel. Je moet - als speler van PSV - zo steady mogelijk proberen te zijn.”

Pablo Rosario speelde tegen ADO een goede wedstrijd.
Volledig scherm
Pablo Rosario speelde tegen ADO een goede wedstrijd. © BSR Agency

PSV