Pablo Rosario
Volledig scherm
Pablo Rosario © BSR Agency

Rosario kritisch op spel PSV na twee rode kaarten: ‘Dit is heel zuur’

PSV leed tegen FC Utrecht de eerste nederlaag van het seizoen en ziet Ajax drie punten uitlopen op de Eindhovenaren. Extra pijnlijk was dat PSV de wedstrijd eindigde met negen man, na rood voor Viergever en Hendrix.

Voor PSV was het de eerste keer in de historie dat de ploeg twee direct rode kaarten kreeg in een eredivisieduel. Aanvoerder Pablo Rosario zag dat PSV het na een 0-0 ruststand in de tweede helft weggaf. ,,Na de eerste rode kaart is het gedaan. Daarna krijgen we weer rood en speel je tegen jezelf.” PSV stond al met 1-0 achter, toen Nick Viergever rood kreeg na een harde charge op de enkel van Bart Ramselaar. ,,Hoe ik het beleefde, dan ging hij voor de bal. maar als het zo is, dan is het", doelde Rosario op de rode kaart, na ingrijpen van de VAR.

Voor rust lukte het PSV al niet om gevaarlijk te worden. ,,Je ziet hoe Utrecht verdedigde, erg compact. We creëerden niet veel. Na de 1-0 werden we pas wakker.” Maar nadat ook Jorrit Hendrix na tussenkomst van de videoscheidsrechter moest inrukken met rood, was het duel gespeeld. ,,We moeten onthouden dat we na de 1-0 en twee rode kaarten compact blijven spelen. Dat hebben we niet gedaan. We verliezen twee spelers, maar krijgen ook drie uitgoals tegen Dat is heel zuur.”

Beluister hieronder de tweede aflevering van #PSVpraat

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV