Roulaux stopt met fantastische redding penalty en helpt Jong PSV aan zege op RKC

VIDEOJong PSV heeft opnieuw drie punten aan het toch al imponerende totaal in de Keuken Kampioen Divisie toegevoegd door vrijdag RKC nipt te kloppen: 2-1. Cruciaal was een redding kort voor tijd van keeper Youri Roulaux, die met de voet een penalty van Dylan Seys onschadelijk wist te maken. De goalie heeft een reputatie als penaltykiller en maakte die ook vrijdagavond waar.

In de eerste helft gebeurde niet al te veel op trainingscomplex De Herdgang, waar een verbouwing in volle gang is. De ploeg van Dennis Haar voetbalde wel makkelijker, maar wist dat niet om te zetten in veel gevaar. Een vrije trap van Mauro Júnior was misschien wel het hoogtepunt en daar stonden ook een paar gevaarlijke momenten van RKC tegenover. Jong PSV-goalie Youri Roulaux had een goed antwoord en ook bood de lat eenmaal uitkomst.

Aboukhlal

Na rust was er veel meer te beleven op het complex van PSV. Snel nadat arbiter Van der Laan voor de aftrap van de tweede helft had gefloten, lag de bal al in het net. Zakaria Aboukhlal rondde af na uitstekend voorwerk van Joël Piroe, die gebruik maakte van de ruimte die RKC liet. Daarna volgde een serie kansen voor de PSV-beloften, maar vonden Lennerd Daneels en Mauro Júnior Etienne Vaessen op hun weg. Met een kopbal leek Maxime Soulas het duel te beslissen. De Franse centrale verdediger kon de RKC-defensie verschalken en was dus ook in offensief opzicht belangrijk.

Niet lang daarna maakte Darren Maatsen het duel weer spannend na een corner. RKC kreeg op de stip een enorme kans om de 2-2 nog aan te tekenen, maar de miraculeuze van Roulaux leidde ertoe dat de drie punten toch in Eindhoven bleven. 

Volledig scherm
Youri Roulaux stopt de penalty van Dylan Seys. © BSR Agency

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8336 stemmen