Volledig scherm
Ryan Thomas maakte zijn debuut bij PSV, na veertien maanden. © VI Images

Ryan Thomas na zware blessure eindelijk weer écht terug: ‘Als je ziet hoe iedereen met hem omgaat’

Voor Ryan Thomas (24) was er tijdens PSV-VVV, een duel dat door PSV met 4-1 werd gewonnen, een prachtig moment. Veertien maanden na zijn komst naar Eindhoven kon hij dan eindelijk zijn debuut voor PSV maken. In het competitieduel met de Venlonaren kwam hij er in de slotfase in. Thomas was na afloop heel blij met de manier waarop hij door het publiek ontvangen was. 

Trainer Mark van Bommel gunde hem zijn eerste wedstrijdminuten van harte. ,,Hij heeft hier meer dan een jaar keihard voor gewerkt. Als je op de tweede training van je nieuwe club geblesseerd raakt en er dan een jaar uitligt, is dat heel zwaar”, zei de coach. 

,,Hij heeft veel alleen moeten doen en we hebben veel geprobeerd om hem te steunen. Toch was Ryan dan in sommige weken of tijdens buitenlandse wedstrijden alleen, samen met fysiotherapeut Rob Ouderland. Nu is hij terug. Als je dan vandaag ziet hoe de jongens na afloop in de kleedkamer met hem omgaan, dan is dat heel mooi. Dit is een leuke groep om mee te werken.” 

  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8742 stemmen