Volledig scherm
Sam Lammers tijdens de eerste training van PSV in het nieuwe seizoen. © Edwin van Zandvoort

Sam Lammers is terug bij PSV: ‘Ik had vlieguren nodig’

Sam Lammers is een van de nieuwe krachten bij PSV in het komende seizoen. De 22-jarige spits keert terug van sc Heerenveen. ,,Het is mooi om weer terug te zijn en hier de spelers die ik al kende terug te zien”, zei hij dinsdag na de eerste training van het nieuwe seizoen. ,,Ik wil veel spelen, dat is mijn doel.”

Lammers hoopt op veel goals, net als bij sc Heerenveen. Vorig seizoen schoot hij zestien keer raak voor de Friezen. ,,Ik denk dat ik daar belangrijk ben geweest. Ik heb veel wedstrijden gespeeld en ervaring opgedaan. Ik hoop het nu hier te laten zien en had speelminuten en vlieguren nodig. Als je veel speelt, ontwikkel je je sneller en dat was belangrijk voor me.”

Woensdag loot PSV voor de Champions League-voorrondes en Lammers heeft met een schuin oog gekeken wat het kan worden: FC Basel of Olympiakos is de eerste tegenstander in het toernooi. ,,Ik weet niet of er heel veel verschil tussen zit. Als we in de Champions League willen spelen, moeten we langs een van deze tegenstanders.”

  1. Van Bommel over PSV: ‘Het lijkt of de gifbeker helemaal leeg moet’

    Van Bommel over PSV: ‘Het lijkt of de gifbeker helemaal leeg moet’

    Trainer Mark van Bommel was na Feyenoord-PSV teleurgesteld en vond dat zijn ploeg meer had verdiend. ,,We zijn heel goed begonnen en moeten een paar goals maken. We komen met 1-0 achter, blijven de betere partij en komen met 2-0 achter. In de rust heb ik gezegd dat als we een goal maken, dat we winnen. Daarna volgde nog een belachelijke VAR-beslissing en een goal van ons. Daarnaast maak ik me zorgen over Donyell (Malen, red.).”

PSV