Volledig scherm
Sam Lammers tijdens de eerste training van PSV in het nieuwe seizoen. © Edwin van Zandvoort

Sam Lammers is terug bij PSV: ‘Ik had vlieguren nodig’

Sam Lammers is een van de nieuwe krachten bij PSV in het komende seizoen. De 22-jarige spits keert terug van sc Heerenveen. ,,Het is mooi om weer terug te zijn en hier de spelers die ik al kende terug te zien”, zei hij dinsdag na de eerste training van het nieuwe seizoen. ,,Ik wil veel spelen, dat is mijn doel.”

Lammers hoopt op veel goals, net als bij sc Heerenveen. Vorig seizoen schoot hij zestien keer raak voor de Friezen. ,,Ik denk dat ik daar belangrijk ben geweest. Ik heb veel wedstrijden gespeeld en ervaring opgedaan. Ik hoop het nu hier te laten zien en had speelminuten en vlieguren nodig. Als je veel speelt, ontwikkel je je sneller en dat was belangrijk voor me.”

Woensdag loot PSV voor de Champions League-voorrondes en Lammers heeft met een schuin oog gekeken wat het kan worden: FC Basel of Olympiakos is de eerste tegenstander in het toernooi. ,,Ik weet niet of er heel veel verschil tussen zit. Als we in de Champions League willen spelen, moeten we langs een van deze tegenstanders.”

  1. PSV-talenten tonen zich in oefencampagne met A-selectie

    PS­V-talenten tonen zich in oefencam­pag­ne met A-selectie

    De basisploeg van PSV effende vrijdagavond de weg naar de zege, maar in de eindfase maakten ook de elf (jonge) spelers daarachter een goede indruk tegen Aris Saloniki. Niet alleen de wederom scorende Joël Piroe liet zien in de toekomst een rol bij PSV te kunnen gaan spelen, maar ook bijvoorbeeld centrale verdediger Jordan Teze en de creatieve Mohamed Ihattaren en Zakaria Aboukhlal. De laatste twee spelers bereidden de goal van Piroe voor. Cody Gakpo viel eveneens in positieve zin op.

PSV