Volledig scherm
Sam Lammers tijdens de eerste training van PSV in het nieuwe seizoen. © Edwin van Zandvoort

Sam Lammers is terug bij PSV: ‘Ik had vlieguren nodig’

Sam Lammers is een van de nieuwe krachten bij PSV in het komende seizoen. De 22-jarige spits keert terug van sc Heerenveen. ,,Het is mooi om weer terug te zijn en hier de spelers die ik al kende terug te zien”, zei hij dinsdag na de eerste training van het nieuwe seizoen. ,,Ik wil veel spelen, dat is mijn doel.”

Lammers hoopt op veel goals, net als bij sc Heerenveen. Vorig seizoen schoot hij zestien keer raak voor de Friezen. ,,Ik denk dat ik daar belangrijk ben geweest. Ik heb veel wedstrijden gespeeld en ervaring opgedaan. Ik hoop het nu hier te laten zien en had speelminuten en vlieguren nodig. Als je veel speelt, ontwikkel je je sneller en dat was belangrijk voor me.”

Woensdag loot PSV voor de Champions League-voorrondes en Lammers heeft met een schuin oog gekeken wat het kan worden: FC Basel of Olympiakos is de eerste tegenstander in het toernooi. ,,Ik weet niet of er heel veel verschil tussen zit. Als we in de Champions League willen spelen, moeten we langs een van deze tegenstanders.”

  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8679 stemmen