Volledig scherm
Daniel Schwaab (rechts) viert de zege van PSV op FC Utrecht met Pablo Rosario en Santiago Arias. © ANP Pro Shots

'Schwaab een vader voor de groep bij PSV'

Een van de momenteel onbetwiste basisspelers bij PSV is Daniel Schwaab. Een steunpilaar, zo benadrukte Steven Bergwijn nog eens na PSV-FC Utrecht. 

De Duitser vocht zich aan het begin van dit seizoen tijdens de topper tegen Feyenoord in het elftal en is daarna niet meer uit de ploeg gegaan. Op het veld en ook daarbuiten is hij van belang voor het team, legde Bergwijn nog maar eens uit. ,,Hij is een beetje de vader van het team", zo zei Bergwijn met een lach. "Af en toe is hij even met me gaan zitten om even te vragen hoe het gaat of gewoon een praatje te maken. Dat zijn belangrijke dingen. Daniel vindt de teamgedachte heel belangrijk."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PSV is de productiefste ploeg van heel Europa

    PSV is de productief­ste ploeg van heel Europa

    PSV is op dit moment de meest productieve ploeg van heel Europa in de nationale competities. Na vijftien speelrondes heeft de ploeg van Mark van Bommel 53 keer gescoord. Dat is weliswaar net zoveel als Young Boys in Zwitserland, maar die ploeg was al 17 keer in competitieverband actief. Ook Rode Ster Belgrado kwam in Servië tot 53 goals, in 20 competitieduels. Maribor kwam in Slovenië tot 55 treffers, maar had daar 19 duels voor nodig. Het gemiddelde ligt dus onder de 3 goals per duel.

PSV