Volledig scherm
Daniel Schwaab. © Joep Leenen/Pro Shots

Schwaab: 'Er moet een schep bovenop'

EINDHOVEN - "We moeten eerlijk zijn naar elkaar en de dingen benoemen die fout gaan. Er op sommige momenten een schepje bovenop doen, is een van de dingen die zal moeten."

Daniel Schwaab (28) is een van de spelers van wie bij PSV in de huidige situatie een voortrekkersrol wordt gevraagd. De ervaren Duitser nam dit seizoen bij PSV de rol van Stijn Schaars in de selectie min of meer over. "Natuurlijk heb ik en belangrijke rol in de communicatie", erkent de van VfB Stuttgart overgekomen verdediger. "We hadden in Tilburg meer de diepte moeten zoeken en de bal sneller rond moeten laten gaan. Dat kan ook bij mij beginnen. Er is geen twijfel mogelijk, we hebben de zege laten liggen bij Willem II en zaterdag dus dure punten laten liggen. We moeten nog meer eisen van elkaar."
Veel PSV'ers gaan met een hoofd vol twijfels naar Madrid, maar Schwaab toont zich uiterlijk onbewogen. "Natuurlijk wordt het moeilijk, maar laten we het niet te zwaar inzien. Hoe vaak krijg je de kans om zo'n wedstrijd te spelen? Zaterdag tegen ADO wordt ook een belangrijke wedstrijd, maar hier kunnen we weer iets op proberen te bouwen."

Afgelopen zaterdag kreeg de routinier van trainer Phillip Cocu de complimenten. De sobere Schwaab zorgde ervoor dat PSV organisatorisch prima overeind bleef, maar kon aanvallend de sleutel ook niet vinden. Hij lijkt de komende weken, na het afhaken van Andrés Guardado en Jorrit Hendrix (beiden geblesseerd), de man die op het middenveld de lakens moet gaan uitdelen.

PSV