Volledig scherm
Daniel Schwaab, geheel rechts, viert met PSV een goal van Luuk de Jong tegen Fortuna Sittard. © BSR Agency

Schwaab heeft bij PSV amper overtredingen nodig

Daniel Schwaab hoorde vorig seizoen in de eredivisie al bij de spelers die gemiddeld de minste overtredingen begingen en trekt die lijn dit voetbaljaar door. Van alle veldspelers van PSV maakt hij verreweg de minste acties die tot een fluitje van de scheidsrechter leiden, zo becijferen de statistici van OPTA. 

In de eredivisie maakte Schwaab dit seizoen in totaal zeven overtredingen en kreeg hij nog geen enkele gele kaart. Ook Nick Viergever heeft maar weinig onreglementaire acties nodig en beging dit eredivisieseizoen tien overtredingen. Wel kreeg hij twee keer geel. Angelino heeft twaalf overtredingen op zijn conto staan en zag eenmaal een gele prent. Denzel Dumfries maakte in totaal 43 keer een overtreding in dit eredivisieseizoen en zag drie keer geel. 

Schwaab staat als enige PSV'er in de top-tien van veldspelers met gemiddeld de meeste speelminuten per overtreding in de eredivisie. In dat klassement leidt Furdjel Narsingh van De Graafschap, die in 735 wedstrijdminuten maar twee keer het fluitje van de scheidsrechter hoorde na een actie van hem. Keziah Veendorp (FC Emmen) is tweede (1800 wedstrijdminuten/6 overtredingen), Ralf Seuntjens van VVV derde (1441 speelminuten/5 overtredingen). 

Schwaab staat achtste, met 7 overtredingen in 1570 minuten, Frenkie de Jong negende, met 7 overtredingen in 1471 minuten. Hij en Schwaab zagen dit seizoen nog geen geel. Schwaab kreeg al 41 eredivisieduels op rij geen geel.  

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8454 stemmen