Schwaab houdt de moed erin na remise tegen VVV: ‘Niet alles was slecht’

videoNatuurlijk was Daniel Schwaab niet tevreden en baalde hij stevig na de remise van PSV in Venlo. Dat was niet hoe hij en zijn teamgenoten de hervatting van de competitie hadden verwacht. ,,Qua resultaat is het zeker teleurstellend. Al hebben we de eerste wel gewoon goed staan voetballen.”

Het ontbrak PSV echter aan scherpte in de afronding en hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer VVV er in ging geloven. ,,Zij voelen dat er een kans kan komen, en dan geven wij een strafschop weg....”, concludeerde Schwaab. De 1-1 van Denzel Dumfries in de absolute slotfase was slechts een doekje voor het bloeden. ,,Misschien is het voor de sfeer een beetje beter. Maar met een punt in Venlo zijn wij als PSV zijnde niet tevreden, zeker niet zelfs.”

Het is duidelijk: PSV had in de strijd om de tweede plek - zeker na de nederlaag van AZ tegen Willem II - moeten en willen winnen van VVV. ,,Drie punten zijn belangrijk, zeker in onze situatie. Maar we moeten nu positief blijven, niet alles was slecht. We hebben echt heel veel kansen gecreerd. Daar moeten we ons aan vasthouden”, stelde Schwaab. Donderdag wacht alweer de volgende wedstrijd, in de beker tegen NAC. ,,Dan moeten we winnen.”

Daniel Schwaab stond samen met Timo Baumgartl in het centrum van de defensie tegen VVV.
Volledig scherm
Daniel Schwaab stond samen met Timo Baumgartl in het centrum van de defensie tegen VVV. © BSR Agency

PSV