Schwaab na tweede basisplek voor PSV: ‘Blijven vechten en hard trainen, dan komt de kans vanzelf’

VideoDaniel Schwaab stond tegen VVV Venlo voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap bij PSV, hij verving net als tegen FC Groningen zijn landgenoot Timo Baumgartl in het hart van de defensie. ,,Je moet blijven vechten en hard trainen, dan komt de kans vanzelf”, zei Schwaab na de 4-1 zege. 

PSV draait momenteel als een trein en rijgt de ene na de andere zege aaneen. ,,Het loopt goed voor ons op dit moment. We hebben een aantal wedstrijden goed gespeeld en ook gewonnen, dan is het niet makkelijk om in het team te komen”, wist Schwaab. Toch wist hij na de overwinning tegen Rosenborg BK al vrij snel dat hij zijn kans zou krijgen tegen VVV. Schwaab: ,,De trainer heeft met mij gesproken en zei dat ik tegen VVV zou spelen.”

Het eerste uur ging het allerminst vanzelf voor PSV, dat in het laatste halfuur de ban brak tegen PSV. Of Schwaab niet ongeduldig werd? ,,Voor ons was het wel te doen, hoor. Al voel je wel dat het publiek een beetje onrustig wordt, dan is het vaak zo dat je zelf ook een beetje gaat forceren. Maar dan moet je juist rustig blijven, we hebben het vandaag slim gedaan”, vond Schwaab. VVV werd na een uur voetbal uiteindelijk ook stuk gespeeld door PSV. 

Ihattaren

Net als zijn ploeggenoten droeg Schwaab de overwinning op VVV op aan Mohamed Ihattaren, die ontbrak in de selectie wegens het overlijden van zijn vader. ,,We hoorden de ochtend voor de wedstrijd dat het was gebeurd,  iedereen heeft hem toen heel veel sterkte gewenst. De overwinning op VVV was ook voor hem”, besloot Schwaab.

Malen: ‘We hebben het voor Mo gedaan’

Daniel Schwaab begon tegen VVV voor de tweede keer dit seizoen in de basis bij PSV.
Volledig scherm
Daniel Schwaab begon tegen VVV voor de tweede keer dit seizoen in de basis bij PSV. © BSR Agency

PSV