Schwaab snel inzetbaar bij PSV, Luckassen en Sainsbury mogen vertrekken

VIDEOTrainer Mark van Bommel verwacht dat de bij PSV weer ingehaalde Daniel Schwaab binnen afzienbare termijn inzetbaar is. ,,Hij heeft de afgelopen periode individueel getraind en bij SC Freiburg. Als Daniel individueel traint, dan weet je het wel. Dan heeft hij nog harder getraind dan anders.”

Voor Derrick Luckassen en Trent Sainsbury betekent de terugkeer van Schwaab normaal gesproken een (voorlopig) einde van hun perspectief bij PSV. Ze mogen allebei vertrekken, gaf Van Bommel aan. Luckassen keerde twee maanden geleden terug van een verhuurperiode bij Hertha BSC en na een blessure pikte hij in juni aan bij PSV. Zijn optredens waren niet onverdienstelijk, hoewel Luckassen in het thuisduel met FC Basel wel een fout maakte. PSV heeft duidelijk meer vertrouwen in Schwaab, die dus ook Sainsbury verdringt. 

Vorig jaar kwam de Australiër naar PSV nadat hij met Van Bommel (toen assistent-coach bij de ‘Socceroos’ op het WK) had gewerkt bij de nationale ploeg. Van Bommel vindt niet dat Sainsbury het slecht heeft gedaan bij PSV, maar door de terugkeer van Schwaab is er voor hem weinig perspectief bij PSV. 

Dat laatste geldt ook nog altijd voor Bart Ramselaar en keeper Luuk Koopmans, die nog steeds hoopt op een overgang naar ADO Den Haag. PSV is in gesprek met de Hagenaars om de elders al als ‘rond’ verklaarde transfer toch nog definitief rond te maken. Koopmans kan ondertussen niets anders doen dan afwachten en zich tijdens trainingen volledig inzetten voor PSV. 

Daniel Schwaab is terug bij PSV.
Volledig scherm
Daniel Schwaab is terug bij PSV. © BSR Agency

PSV