Schwaab snel inzetbaar bij PSV, Luckassen en Sainsbury mogen vertrekken

VIDEOTrainer Mark van Bommel verwacht dat de bij PSV weer ingehaalde Daniel Schwaab binnen afzienbare termijn inzetbaar is. ,,Hij heeft de afgelopen periode individueel getraind en bij SC Freiburg. Als Daniel individueel traint, dan weet je het wel. Dan heeft hij nog harder getraind dan anders.”

Voor Derrick Luckassen en Trent Sainsbury betekent de terugkeer van Schwaab normaal gesproken een (voorlopig) einde van hun perspectief bij PSV. Ze mogen allebei vertrekken, gaf Van Bommel aan. Luckassen keerde twee maanden geleden terug van een verhuurperiode bij Hertha BSC en na een blessure pikte hij in juni aan bij PSV. Zijn optredens waren niet onverdienstelijk, hoewel Luckassen in het thuisduel met FC Basel wel een fout maakte. PSV heeft duidelijk meer vertrouwen in Schwaab, die dus ook Sainsbury verdringt. 

Vorig jaar kwam de Australiër naar PSV nadat hij met Van Bommel (toen assistent-coach bij de ‘Socceroos’ op het WK) had gewerkt bij de nationale ploeg. Van Bommel vindt niet dat Sainsbury het slecht heeft gedaan bij PSV, maar door de terugkeer van Schwaab is er voor hem weinig perspectief bij PSV. 

Dat laatste geldt ook nog altijd voor Bart Ramselaar en keeper Luuk Koopmans, die nog steeds hoopt op een overgang naar ADO Den Haag. PSV is in gesprek met de Hagenaars om de elders al als ‘rond’ verklaarde transfer toch nog definitief rond te maken. Koopmans kan ondertussen niets anders doen dan afwachten en zich tijdens trainingen volledig inzetten voor PSV. 

Volledig scherm
Daniel Schwaab is terug bij PSV. © BSR Agency
  1. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8970 stemmen