Daniel Schwaab.
Volledig scherm
Daniel Schwaab. © BSR Agency

Schwaab verlaat PSV deze zomer, PSV op zoek naar nieuwe verdediger

PSV neemt komende zomer afscheid van Daniel Schwaab. De Duitser verlengt zijn contract niet en keert terug naar zijn thuisland. Waar hij gaat spelen, is nog niet bekend maar een club uit de tweede of eerste Bundesliga lijkt de meest logische optie. SC Freiburg en Greuter Fürth zouden onder anderen voor Schwaab in de markt zijn. 

De 30-jarige centrale verdediger kwam drie jaar geleden transfervrij vanuit VfB Stuttgart naar PSV. Hij was oorspronkelijk reserve, maar wist zich na een seizoen in de basis te knokken en ging er ook niet meer uit. Schwaab pakte in 2018 met PSV de landstitel, een persoonlijk hoogtepunt in zijn carrière. 

PSV is al een tijdje op zoek naar een nieuwe verdediger. Waar de ploeg uitkomt, is nog onduidelijk. 

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV