Volledig scherm
Daniel Schwaab kan bij PSV zondag tegen Sparta voor de 34e keer ongeslagen blijven sinds zijn entree in de eredivisie. Dat lukte in de geschiedenis van PSV alleen Søren Lerby. © ANP Pro Shots

Schwaab verloor met PSV nooit in de eredivisie en kan Lerby zondag evenaren

Naast Joshua Brenet is ook Daniel Schwaab bij PSV bezig aan een opmerkelijke serie. Hij kan zondag in het thuisduel van PSV met Sparta een statistiek van de Deen Søren Lerby evenaren. 

Lerby bleef in zijn eerste 34 eredivisieduels bij PSV ongeslagen en dat is volgens de cijferaars van Opta geen enkele PSV'er ooit gelukt. Schwaab, sinds juli 2016 bij PSV, verloor dus nog nooit een eredivisiewedstrijd waarin hij voor PSV in actie kwam. De Duitser staat na de winst van PSV op Excelsior van zondag op 33 duels achtereen zonder nederlaag. Patrick Kluivert (Ajax) heeft het eredivisierecord en verloor in zijn eerste 40 duels in de eredivisie niet. 

Brenet is inmiddels gedeeld vierde op de lijst van spelers in de eredivisie die het langst ongeslagen bleven. Met 52 eredivisieduels op rij zonder nederlaag heeft hij Danny Blind (Ajax) zondag na de zege van PSV op Excelsior geëvenaard en hoeft hij volgens de computers van Opta alleen Michael Reiziger (Ajax/54 duels zonder verliesbeurt), Edwin van der Sar (Ajax/55) en Søren Lerby (Ajax, PSV/59) nog voor zich te dulden. Geen enkele speler bleef in ruim zestig jaar eredivisie langer ongeslagen dan deze voetballers. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV