Volledig scherm
Na zijn goal rende Bergwijn naar de camera en vormde hij met zijn vingers de letter M. ‘Deze is voor Mo’, zei hij. © BSR Agency

Scorende Bergwijn in gedachten bij ploeggenoot Ihattaren: ‘Deze is voor jou, Mo’

Steven Bergwijn heeft zijn doelpunt en de overwinning op VVV opgedragen aan zijn ploeggenoot Mohamed Ihattaren. ,,Deze is voor jou, Mo”, zei hij na zijn treffer.

De vingers van zijn linkerhand vormden de letter M, hij rende naar de camera, gaf er een kus op en droeg zo zijn treffer op aan Ihattaren. Het PSV-talent verloor zondag zijn vader en was er tegen VVV niet bij. Ploeggenoot Bergwijn vernam het nieuws zondagmorgen, zo bekende hij voor de camera van FOX Sports, na de wedstrijd. ,,Ik werd wakker en zag het bericht in de groepsapp. Het is heel erg voor Mo. Niet te beschrijven.”

,,Daarna hebben we er op de club over gesproken. Als zoiets gebeurt, stelt voetbal niets voor. We hebben gezegd dat we deze wedstrijd voor Mo moesten spelen. Dat we sowieso drie punten moesten halen”, vervolgt hij. 

Dat lukte, na een moeizame eerste helft. Met zijn treffer leidde hij een uiteindelijk eenvoudige zege in. ,,Eindelijk. Ik had een tijdje niet gescoord. Wel assists gegeven, maar een doelpunt maken is lekkerder. Ik ben blij dat het vandaag gelukt is.”

PSV