Maxi Romero maakte tegen Independiente zijn tweede competitietreffer.
Volledig scherm
Maxi Romero maakte tegen Independiente zijn tweede competitietreffer. © Velez Sarsfield

Scorende Maxi Romero klimt met Vélez Sarsfield naar top van Argentijnse ranglijst

Maxi Romero heeft zondag in positieve zin van zich laten horen bij Vélez Sarsfield. De van PSV gehuurde aanvaller vertolkte een hoofdrol in de 2-0 overwinning van Vélez op Independiente; de Argentijn maakte de 1-0 en gaf vervolgens na rust ook nog de assist op de 2-0 van Thiago Almada. 

Door de overwinning is Vélez opgeklommen naar de vierde plaats in de Argentijnse Primera División, de ploeg van Romero moet alleen River Plate, Argentinos Juniors en Boca Juniors nog voor zich dulden. Romero brak de ban voor zijn ploeg tegen Independiente door in de 28ste minuut de score te openen. De spits stond precies op de juiste plek nadat een schot van een teamgenoot via een Independiente-verdediger in zijn voeten belandde. 

In de 76ste minuut gaf Romero ook nog een bal op Almada, die vervolgens naar binnen sneed en de bal in de verre hoek krulde: 2-0. Dat was ook meteen de einduitslag. Twee minuten na die goal werd Romero naar de kant gehaald door trainer Gabriel Heinze, die de huurling van PSV steevast een basisplaats gunt bij Vélez Sarsfield. Romero staat nu op 2 competitiedoelpunten uit 9 wedstrijden, verder is hij tot op heden goed voor 3 assists. 

Bekijk hieronder de samenvatting van Vélez - Independiente met de goal van Romero (vanaf 46 seconden)

PSV