Volledig scherm
De tackle van Héctor Moreno, waardoor Luke Shaw lang werd uitgeschakeld. © anp

Shaw raakte been bijna kwijt na tackle PSV'er Moreno

Het scheelde niet veel, of Manchester United-verdediger Luke Shaw was in 2015 zijn been kwijtgeraakt na de harde tackle van PSV'er Héctor Moreno.

Dat zegt Shaw tegen de BBC. De 23-jarige Engelsman liep op 15 september 2015 een dubbele beenbreuk op in het Champions League-duel met PSV (2-1). Shaw zette in het Philips Stadion een rush in, maar vond PSV-verdediger Héctor Moreno op zijn pad. Scheidsrechter Nicola Rizzoli oordeelde dat de Mexicaan geen overtreding beging en liet het spel aanvankelijk doorgaan.

Toen bleek dat de situatie ernstig was, werd Shaw direct van zuurstof voorzien en overgebracht naar het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Daar ontdekten de artsen twee bloedstolsels in het been van Shaw. ,,Ik was heel dicht bij het kwijtraken van mijn been. Als ik direct was teruggevlogen, had ik mijn been waarschijnlijk verloren vanwege de bloedstolsels. Dat vertelden ze me pas zes maanden later."

Blijvende herinnering

Twee flinke littekens vormen voor de verdediger een blijvende herinnering aan de pijnlijke tackle. ,,In het ziekenhuis sneden ze me open en haalden ze de propjes eruit. Ik had een hoop complicaties in mijn been. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik nooit aan stoppen heb gedacht, maar ik voel me nu sterk en mijn rechterbeen is weer net zo goed als het was voor de blessure."

De linksback werd bij zijn club Manchester United deze maand uitgeroepen tot speler van de maand en keerde na een periode van afwezigheid terug in de selectie van Engeland.

Volledig scherm
PSV-supporters steken Luke Shaw een hart onder de riem. © Pro Shots
 1. Oud-spelers en supporters over het ploeterende PSV
  PREMIUM

  Oud-spe­lers en supporters over het ploeteren­de PSV

  EINDHOVEN - Twee punten, vijftien tegengoals en drie rode kaarten. Cijfers van de laatste zes wedstrijden die de diepe crisis bij PSV illustreren. Hoe krijgen ze in Eindhoven de boel weer op de rit en is Mark van Bommel daar nog de juiste trainer voor? We vroegen het oud-spelers, supporters en andere betrokken bij de club. Vooral de smalle selectie, slechte aankopen en een flinke dosis pech worden genoemd als redenen voor de dramatische resultaten. In een kampioenschap heeft eigenlijk niemand nog vertrouwen.
 2. Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV
  In memoriam

  Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV

  Hij was al vele jaren de allerbeste voetbalvriend van mister PSV, oftewel Willy van der Kuijlen. Voor scout en voetbaldier Klaas van Baalen (71) was de strijd om de punten en de zoektocht naar talent voor PSV na zijn familie het allerbelangrijkste in zijn leven. Afgelopen weekend overleed de Bosschenaar, nog altijd actief als PSV-jeugdscout, plotseling. Hij tobde al een tijdje met zijn gezondheid, maar leek uit het dal geklauterd.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
8808 stemmen