Volledig scherm
Shurandy Sambo © BSR Agency

Shurandy Sambo wil bij PSV doorbreken: ‘Nu op jacht naar meer’

Shurandy Sambo promoveerde afgelopen winter vanuit de selectie van PSV onder 19-trainer Ruud van Nistelrooy naar Jong PSV. De 18-jarige rechtsback hoopt via een goede seizoenshelft kansen af te gaan dwingen bij het eerste elftal van de club. Maandagavond kwam hij met een prima eerste optreden in het betaald voetbal tijdens Jong PSV-Jong Ajax (0-0). 

De Geldroppenaar had weinig last van spanning of plankenkoorts, zo leek het. ,,Ik kan me daar meestal wel goed voor afsluiten”, gaf hij na afloop aan. ,,In het begin was het even zoeken, maar daarna kwam ik er lekker in en kon ik het team helpen. Ik val graag aan, maar probeer ook altijd mijn verdedigende taken goed te blijven uitoefenen.” Sambo is vanaf nu voor altijd betaald voetballer, na zijn eerste duel in de eerste divisie. Hij blijft vanaf nu bij Jong PSV en lijkt de meest logische kandidaat om de vaste rechtsback te gaan worden. ,,Mooi om dat nu te zijn en nu gaan we op jacht naar meer”, zei hij. ,,Ik wil bij PSV doorbreken en daarom heb ik ook pas mijn contract tot 2022 verlengd.”

Trainer Peter Uneken was tevreden over alle debutanten, waaronder Sambo. Met hem debuteerden Mathias Kjølø, Mees Kreekels en Damian Timan (de laatste als invaller). ,,Ik heb voor de wedstrijd nog even met hen gezeten”, zei Uneken. ,,Als je je op dit niveau voor het eerst zo presenteert, mag je tevreden zijn. Maar ik vond dat we vanavond als team gewoon goed speelden.”

PSV