Volledig scherm
SIem de Jong viert de zege met zijn ploeg. © PICS UNITED

Siem de Jong rost via ingestudeerde
'W-corner' de punten binnen

EINDHOVEN - "Ik ben blij dat we vandaag de punten pakken", zei Siem de Jong zaterdag na de krappe 1-0 overwinning op Vitesse. "Het tweede deel van de eerste helft speelden we slecht, maar verder hebben we Vitesse niet echt in de wedstrijd laten komen."

Via een soort 'W-corner' pakte PSV de punten. Guardado nam in de tweede helft een hoekschop kort op Pröpper, die terugkaatste naar Guardado, die de inschuivende Siem de Jong bediende. Met een schot in de rechterbovenhoek maakte De Jong de letter 'W' af. De corner was ingestudeerd, zo gaven de PSV'ers aan. 

De Jong: "Na de winterstop miste ik de eerste oefenwedstrijd en liep eerst achter de feiten aan, maar ik ben blij dat ik nu weer in de basis sta. Ik heb er hard voor gewerkt. We hadden nogal wat blessures en op een gegeven moment speelde ik zelfs twee wedstrijden per week. Dat was achteraf misschien net wat te veel." 

De Jong speelde voor de winterstop zelfs op '6' en in de spits en heeft nu als offensieve middenvelder zijn draai gevonden. In zijn laatste 355 wedstrijdminuten voor PSV scoorde hij 6 keer. 

PSV