Volledig scherm
Siem de Jong (zittend) valt in het duel met Heracles geblesseerd uit. foto Pro Shots

Siem de Jong vinkt weer een blessure af en wil de balans bewaken bij PSV (video)

EINDHOVEN - Het zat Siem de Jong de afgelopen jaren allesbehalve mee en ook dit seizoen gaat het bepaald niet van een leien dakje.

Sinds zijn vertrek bij Ajax (in 2014) kende de middenvelder in Newcastle meer blessureleed dan de meeste profs in hun hele carrière. In Eindhoven hoopte hij eindelijk af te rekenen met die zware periode en wilde De Jong op jacht naar nieuwe prijzen. Donderdag vinkte hij opnieuw een blessure af, na een maand niet op het opstellingsformulier gestaan te hebben. "Ik wil nu echt in het ritme komen van trainen en wedstrijden spelen én belangrijk zijn voor PSV", zei hij na de training op De Herdgang.

De Jong heeft weer gezonde kuiten en is zaterdag dus fit en inzetbaar tegen Willem II. "Het was helemaal geen zware blessure, maar in de twee weken voor de interlandperiode kon ik geen wedstrijden spelen. Ik ben vorige week alweer voor mezelf begonnen en kon opbouwen naar deze wedstrijd. Het voelt allemaal goed aan en ik geniet in de trainingen weer van alle oefeningen en partijtjes." Het ging allemaal net iets te snel, lijkt De Jong over zijn drie maanden bij PSV te willen zeggen.

Lees het uitgebreide interview in het ED van vrijdag of in de digitale krant.

Volledig scherm
Siem de Jong (l) krijgt door de blessures van Andrés Guardado en Jorrit Hendrix waarschijnlijk snel de kans weer samen te spelen met broer Luuk. Foto Pro Shots
Siem de Jong kan de komende periode een belangrijke rol vervullen op het middenveld bij PSV, nu Guardado en Hendrix geblesseerd zijn. Ook Davy Pröpper is nog een vraagteken voor de wedstrijd tegen Willem II

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (37%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (51%)
1777 stemmen