Simpele opdracht voor invaller Donyell Malen: ‘De bal die ik er bij Spurs-uit niet in schoot, nu wel erin schieten’

VIDEODonyell Malen (19) wist precies wat hij moest doen, toen hij tegen De Graafschap in de 61ste minuut inviel voor Gastón Pereiro. ,,De binnenkant dichthouden. En de bal die ik bij Spurs-uit mis schoot er nu wél inschieten”, grijnsde Malen. Hij slaagde glansrijk voor die opdracht. 

De PSV-aanvaller kreeg de bal in de 77ste minuut op maat van Luuk de Jong en schoof hem vervolgens ogenschijnlijk eenvoudig voorbij De Graafschap-doelman Hidde Jurjus. ,,Deze kans was makkelijker dan die tegen Spurs. De keeper kwam nu zo uit, dat ik hem in de andere hoek kon schieten”, aldus Malen. 

Invaller

Het was alweer zijn derde competitiedoelpunt, waarvan twee als invaller. De snelle buitenspeler moet zich dit seizoen sowieso vooral focussen op invalbeurten; trainer Mark van Bommel wisselt niet veel in zijn opstelling. En dat begrijpt Malen, die zich volgende week weer bij Jong Oranje meldt. ,,Als je 36 punten uit 12 wedstrijden pakt, heb je weinig reden tot wisselen. Het liefst wil ik beginnen, maar het is wat het is. Ik probeer mijn ding te doen als ik erin kom, dat gaat voor mijn gevoel wel aardig”, zei Malen. 

Volledig scherm
Donyell Malen schoot PSV zaterdag op 1-3 tegen De Graafschap. © ANP Pro Shots

PSV