Volledig scherm
Ismail Aissati. foto ANP

'Snel een gesprek Aissati en Stevens'

EINDHOVEN - Ismail Aissati en PSV's nieuwe trainer Huub Stevens moeten snel met elkaar om de tafel gaan zitten om de sportieve intenties voor volgend seizoen te bespreken.

Dat zegt PSV-directeur Jan Reker, nu blijkt dat Aissati vooralsnog niet bereid is om zijn handtekening te zetten onder het beoogde nieuwe contract.


Eind vorig jaar kwamen beide partijen al een contractverlenging tot 2011 overeen. De papieren werden getekend door PSV, maar er lag nog een fiscale kwestie die opgelost moest worden met Aissati's management, zaakwaarnemer Rodger Linse.


Bindend contract

"Dat ging om de verrekening van de btw over de makelaarsfee", aldus Reker, die ervan overtuigd is dat er sprake is van een bindend contract. "Later zijn we daarover bij elkaar gaan zitten en zijn we eruit gekomen. Dat is bevestigd door Sport International (het bedrijf van Linse, red.), dus volgens mij hebben we een rechtsgeldige overeenkomst."


Aissati en zijn management bestrijden dat. En omdat in hun ogen sportieve afspraken niet zijn nagekomen, voelen zij zich niet meer gebonden aan de afspraken van vorig jaar. Het huidige danwel oude contract van de middenvelder loopt nog één seizoen door. Inmiddels heeft FC Utrecht zijn interesse voor Aissati kenbaar gemaakt bij PSV.


Vaker spelen

Reker is het eens met de speler als die zegt dat hij volgend seizoen vaker aan spelen moet toekomen. "Daar is geen discussie over. Ismail moet wedstrijden gaan spelen, dat is gewoon heel belangrijk. Daarom is het goed dat hij en Huub Stevens snel met elkaar gaan praten."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV