Joël Piroe
Volledig scherm
Joël Piroe © BSR Agency

Sparta haalt Piroe binnen, PSV akkoord met verhuur

Sparta trekt Joël Piroe van PSV aan. De Rotterdamse club en PSV hebben een akkoord bereikt over verhuur van de spits voor een seizoen. 

Piroe is 20 jaar en geldt als een aanvallende belofte. Voor een basisplek bij PSV is het echter nog te vroeg en nu PSV de Griek Konstantinos Mitroglou binnen heeft, is er ruimte om hem de kans te geven om elders in de eredivisie-ervaring op te doen. 

Piroe was vorig seizoen topscorer van Jong PSV en liet zich ook in oefenwedstrijden bij het eerste elftal zien als een doelpuntenmaker. Meerdere clubs hadden belangstelling, maar Piroe vertrekt dus naar Sparta. Hij kan zondag in principe al zijn debuut maken, bij PEC Zwolle-Sparta. 

  1. Hoe een PSV-shirt met Brabantse blokken het mooiste Nederlandse uitshirt ooit werd
    PREMIUM

    Hoe een PSV-shirt met Brabantse blokken het mooiste Nederland­se uitshirt ooit werd

    Het uitshirt dat de PSV’ers van 2009 tot en met 2011 droegen, werd onlangs door een vakjury bij het Eredivisie Shirt Festival verkozen tot mooiste uittenue ooit in 64 jaar eredivisie. De bedenkers van toen blikken terug op de ontstaansgeschiedenis van een tenue waarvan in eerste instantie niet iedereen honderd procent overtuigd was. ,,We afficheerden ons ineens heel sterk met Brabant en wisten niet helemaal zeker of alle supporters buiten de provincie dat volledig geslaagd zouden vinden”, zegt PSV’s voormalig hoofd marketing en media Peter Kentie.

PSV