Volledig scherm
Joël Piroe © BSR Agency

Sparta haalt Piroe binnen, PSV akkoord met verhuur

Sparta trekt Joël Piroe van PSV aan. De Rotterdamse club en PSV hebben een akkoord bereikt over verhuur van de spits voor een seizoen. 

Piroe is 20 jaar en geldt als een aanvallende belofte. Voor een basisplek bij PSV is het echter nog te vroeg en nu PSV de Griek Konstantinos Mitroglou binnen heeft, is er ruimte om hem de kans te geven om elders in de eredivisie-ervaring op te doen. 

Piroe was vorig seizoen topscorer van Jong PSV en liet zich ook in oefenwedstrijden bij het eerste elftal zien als een doelpuntenmaker. Meerdere clubs hadden belangstelling, maar Piroe vertrekt dus naar Sparta. Hij kan zondag in principe al zijn debuut maken, bij PEC Zwolle-Sparta. 

  1. Van Bommel looft Ihattaren: ‘Doe het maar eens, op die leeftijd’

    Van Bommel looft Ihattaren: ‘Doe het maar eens, op die leeftijd’

    Wat was tijdens het gewonnen duel met Sporting Portugal (3-2) het mooiste moment, donderdagavond voor PSV-trainer Mark van Bommel? ,,De drie punten en wat er in de 43ste minuut gebeurde”, gaf hij aan tijdens zijn persconferentie na afloop. De supporters van PSV klapten uit respect voor de deze week overleden Fernando Ricksen. Van Bommel was daardoor geraakt. ,,Het publiek is trouw en ziet zulke momenten ook gebeuren in het voetbal. Ze tonen hun medeleven.”

PSV