Volledig scherm
Middenvelder Bruno Fernandes viert een goal met Wendel (links) en Luis Neto tijdens een duel met Boavista. © AFP

Sporting-trainer Leonel Pontes: ‘PSV aanvallend sterk, maar ook in leerproces’

Zowel Sporting Portugal-trainer Leonel Pontes als centrale verdediger Luis Neto prezen voorafgaand aan het duel van de Portugezen met PSV de offensieve kracht van PSV. ,,Ze zijn heel sterk voorin”, zegt Pontes. Hij ziet het duel als een wedstrijd waarin beide ploegen evenveel kans hebben om te winnen. ,,Het is 50/50", aldus Pontes. ,,Ook wij hebben wapens om te winnen.”

De coach vindt ook dat PSV nog in een leerproces zit, nu er veel jonge spelers aan boord zijn. Neto gaf aan dat hij niet verwacht dat Sporting alleen maar achterover gaat leunen. ,,Wij hebben ook kwaliteiten voorin en willen daar gebruik van maken.”

Sporting heeft nog geen internationale wedstrijden gespeeld, omdat de ploeg al automatisch was geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. PSV werkte tegen achtereenvolgens FC Basel, FK Haugesund en Apollon Limassol al drie Europese tweeluiken af. Is het een nadeel voor Sporting dat PSV al zes duels heeft gespeeld in Europa. ,,Dat zou kunnen”, denkt Pontes. ,,Maar aan de andere kant kunnen ze ook gefrustreerd zijn omdat ze niet in de Champions League spelen.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7199 stemmen