Volledig scherm
Middenvelder Bruno Fernandes viert een goal met Wendel (links) en Luis Neto tijdens een duel met Boavista. © AFP

Sporting-trainer Leonel Pontes: ‘PSV aanvallend sterk, maar ook in leerproces’

Zowel Sporting Portugal-trainer Leonel Pontes als centrale verdediger Luis Neto prezen voorafgaand aan het duel van de Portugezen met PSV de offensieve kracht van PSV. ,,Ze zijn heel sterk voorin”, zegt Pontes. Hij ziet het duel als een wedstrijd waarin beide ploegen evenveel kans hebben om te winnen. ,,Het is 50/50", aldus Pontes. ,,Ook wij hebben wapens om te winnen.”

De coach vindt ook dat PSV nog in een leerproces zit, nu er veel jonge spelers aan boord zijn. Neto gaf aan dat hij niet verwacht dat Sporting alleen maar achterover gaat leunen. ,,Wij hebben ook kwaliteiten voorin en willen daar gebruik van maken.”

Sporting heeft nog geen internationale wedstrijden gespeeld, omdat de ploeg al automatisch was geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. PSV werkte tegen achtereenvolgens FC Basel, FK Haugesund en Apollon Limassol al drie Europese tweeluiken af. Is het een nadeel voor Sporting dat PSV al zes duels heeft gespeeld in Europa. ,,Dat zou kunnen”, denkt Pontes. ,,Maar aan de andere kant kunnen ze ook gefrustreerd zijn omdat ze niet in de Champions League spelen.”

  1. Van Bommel over PSV: ‘Het lijkt of de gifbeker helemaal leeg moet’

    Van Bommel over PSV: ‘Het lijkt of de gifbeker helemaal leeg moet’

    Trainer Mark van Bommel was na Feyenoord-PSV teleurgesteld en vond dat zijn ploeg meer had verdiend. ,,We zijn heel goed begonnen en moeten een paar goals maken. We komen met 1-0 achter, blijven de betere partij en komen met 2-0 achter. In de rust heb ik gezegd dat als we een goal maken, dat we winnen. Daarna volgde nog een belachelijke VAR-beslissing en een goal van ons. Daarnaast maak ik me zorgen over Donyell (Malen, red.).”

PSV