Volledig scherm
Steven Bergwijn. © Kay In t Veen/Pro Shots

Steven Bergwijn is tevreden en ook kritisch op zichzelf

EINDHOVEN - Van de Champions League naar de eerste divisie is bij PSV tegenwoordig een kleine stap. Steven Bergwijn (19) maalt daar helemaal niet om en wil elke wedstrijd aangrijpen om zich te blijven ontwikkelen. Hij is tevreden, maar ook kritisch op zichzelf.
De last op de nog jonge schouders van Steven Bergwijn moet soms zwaar zijn. Niet zo zeuren, zullen velen direct denken. Een jonge speler van 19 jaar die bij het eerste elftal van PSV mag aansluiten, moet onbevangen zijn en genieten van elk moment. Bergwijn doet dat ook, maar merkt nu ook hoe bepalend een kampioenschap van het eerste PSV-elftal voor de sfeer bij de hele club is. Loopt het een tijdje niet, dan neemt de druk snel toe en dat heeft op elke jonge speler impact.

Zelf haalde hij de sterke botten na afloop van Jong PSV-MVV (0-0) een paar keer op. Alsof de kleine krachtpatser wilde zeggen dat we het ook allemaal niet té spannend moeten maken. Hij stond er zondag niet in bij Ajax - PSV en moest vanaf de bank toekijken. „Natuurlijk wil ik graag in het eerste elftal spelen en als dat niet zo is, ben ik graag bij Jong PSV. Bijna kon ik de ploeg vanavond met een goal helpen. Ik telde hem al en liep weg, maar helaas raakte de bal de lat. Het was lastig om acties in te zetten omdat er steeds twee of drie spelers van MVV voor me opdoken.” In de eerste helft werd hij bijna ondersteboven geschopt door Shermar Martina. Bergwijn was woest. Niet Martina, maar hij kreeg een prent van scheidsrechter Kooij.

Bergwijn is hét talent voor de toekomst op wie bij PSV de hoop is gevestigd. In de eerste seizoenshelft kwam het er alleen nog niet helemaal uit. Hij heeft dreiging en kan een man passeren, maar viel ook op bij het afwerken voor de goal. Het is een van de punten waarop hij zich moet verbeteren om onbetwist in de basis te komen in het eerste elftal. „Ik ben zeker tevreden over de kansen die ik heb gekregen, maar had inderdaad meer moeten scoren.”

PSV