Volledig scherm
Steven Bergwijn is met PSV in volle voorbereiding op de Champions League-voorronde tegen FC Basel. © BSR Agency

Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht. 

Van Kooperen en de vader van Bergwijn waren de afgelopen periode in Zuid-Spanje al ‘gespot’, maar dat gegeven is niet eens zo bijzonder. Ze zijn al bij veel clubs geweest om te luisteren naar de plannen die ze met Bergwijn hebben en kregen de fraaiste voorstellen. Bergwijn is de afgelopen periode vaak gekoppeld aan een transfer naar Ajax, maar tot een van de meest gevoelige eredivisie-overgangen in jaren is het nog niet gekomen. Ajax houdt de hand nog op de knip en kan niet zomaar een mega-bedrag voor Bergwijn betalen, zoals eerder weleens verondersteld. Hoewel het geld tegen elke plint in de Johan Cruijff Arena klotst, heeft de club een raad van commissarissen en aandeelhouders die eisen dat op een verantwoorde manier zaken wordt gedaan. Het ligt dan ook niet in de verwachting dat de directie van Ajax ver boven de marktwaarde van Bergwijn gaat bieden. 

Boost

Wat die marktprijs van Bergwijn is? PSV wil ongeveer 40 miljoen euro voor hem ontvangen en het lijkt er nog niet op dat Sevilla daaraan gaat voldoen. De eerste geluiden zijn dat de Spanjaarden maximaal 30 tot 32 miljoen euro voor Bergwijn over zouden hebben en ze moeten ook nog eens officieel over de brug komen in de vorm van een bod. Voor de winst- en verliesrekening van PSV betekent een transfer van de international een spectaculaire ‘boost’, omdat hij een zelf opgeleide speler is en dus voor nul euro op de balans staat. Eerder in deze transferzomer kocht Sevilla al Luuk de Jong van PSV, voor een bedrag van 15 miljoen euro. 

PSV