Volledig scherm
Huub Stevens. © ANP

Stevens: PSV moet zich wapenen

EINDHOVEN - Huub Stevens is misschien wel de grootste kenner van het Duitse topvoetbal in ons land. Afgelopen zomer adviseerde hij PSV nog bij de deal met Daniel Schwaab, na een telefoontje van technisch manager Marcel Brands.

Stevens stopte eerder dit jaar met het vak van coach en werkte jaren in de Duitse top én verjoeg ook tal van degradatiespoken. De 62-jarige oud-speler van PSV en 18-voudig international denkt dat PSV zich dinsdagavond moet aanpassen aan Bayern München.

"Laten we vaststellen dat het niveau in Duitsland toch iets hoger ligt dan in Nederland", zegt hij om de verwachtingen enigszins te managen. "Dat verklaart ook waarom PSV lang onder druk stond in München. Ik denk dat PSV gewoon met vijf verdedigers zou moeten spelen. Waarom? Als je de wedstrijd wilt winnen, moet je je wapenen en ook je sterke kanten benutten. Aan de bal proberen om met snelheid achter de Bayern-defensie te komen. Maar goed, dat zal niet meevallen. Ook voor Luuk de Jong zal het gewoon heel moeilijk worden om bij Bayern in de zestienmeter te komen. Misschien haalt Phillip Cocu hem er wel eenmalig uit."

PSV