Volledig scherm
Lennerd Daneels van Jong PSV baalt na de 3-1 nederlaag van Jong PSV. © Cor Lasker

Stierenvechters belanden in de laatste waaier

De ploeg die vorig jaar brutaal de kop pakte in de eerste divisie en een bronzen stier veroverde, is inmiddels in de laatste waaier op het tweede profniveau van Nederland terechtgekomen. 

Met 9 punten uit 9 duels beleeft Jong PSV een belabberde seizoensstart en vooral het doelsaldo vertelt het verhaal. Maar liefst twintig tegengoals, alleen FC Dordrecht kreeg er in het betaald voetbal eentje meer, maken duidelijk dat de tegenstanders in de Jupiler League te vaak met succes aan de boom schudden. 

Jong PSV speelt de laatste weken telkens met een totaal andere opstelling, waarbij 6, 7 of 8 spelers worden gewisseld. Het heeft niets meer te maken met normale deelname aan een profcompetitie en het is ook logisch dat de concurrentie hier paal en perk aan wil stellen. Natuurlijk zijn er allerlei verzachtende omstandigheden en houdt Jong PSV zich aan alle vooraf afgesproken spelregels, maar al het gewissel heeft weinig te maken met serieus meedoen in een competitie. Net zoals het onvoorstelbaar is dat de nummer twintig dit seizoen ineens niet meer kan degraderen. Verliezen heeft geen zware consequenties en dat heeft met topsport weinig te maken, vindt men ook binnen de staf van Jong PSV. 

Diezelfde staf heeft het niet makkelijk. De wisselingen bij Jong PSV komen namelijk niet direct uit de koker van de trainers, maar worden ook door de keuzes bij PSV 1 en de KNVB veroorzaakt. Zo trapte Jong PSV vorige week twee uur na Jong Oranje af en waren meerdere spelers afwezig in verband met jeugdinterlands. Dat geldt weliswaar voor alle beloftenteams en ze spelen op die momenten ook tegen elkaar, maar de competitie is er natuurlijk niet mee gediend. Het doel heiligt de middelen, maar in de eerste divisie heiligen de middelen soms het doel. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV