Volledig scherm
Pascal Jansen. © Joep Leenen/Pro Shots

Stierenverzamelaars nu de te kloppen ploeg

EINDHOVEN - Trainer Pascal Jansen kreeg deze week in de vorm van een 'Bronzen Stier' stoffelijke erkenning bij Jong PSV en werd verkozen tot beste trainer van de eerste periode in de eerste divisie. Spits Sam Lammers mag zich zelfs de trotse bezitter van twee gewilde koeien noemen. Hij kreeg de prijs voor het grootste talent en de maker van de meeste goals in de eerste 9 duels van het seizoen. De hoofdprijs voor de beste speler ging naar Ajacied Abdelhak Nouri.

Jansen reist vrijdagavond met zijn ploeg naar Almere, waar Jong PSV vorig seizoen met 7-0 de bietenbrug opging. Hij weet dat het euforische gevoel na de geslaagde prijzenjacht snel kan verdwijnen. "Misschien is Almere daarom wel een ideale tegenstander voor nu. We weten wat ons te wachten staat als we niet scherp zijn, al staan er nu natuurlijk twee heel andere ploegen op het veld dan in mei."
Almere City FC zorgde er in mei voor dat Jong PSV niet achtste, maar elfde werd in de eindstand van de eerste divisie. "Wij zijn nu de te kloppen ploeg", aldus Jansen. "Iedereen wil ons onze eerste nederlaag toebrengen en daar zijn we ons van bewust. Het is een nieuwe situatie die vergelijkbaar is met wat spelers later bij PSV 1 kunnen tegenkomen." Door interlands kon Jong PSV zich niet met alle spelers voorbereiden op het duel in het Yanmar Stadion in Flevoland.
De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.00. Onduidelijk is nog of PSV met Peruaan Luiz 'Beto' da Silva afreist, aangezien hij - zoals gepland - pas laat terugkeerde van de interlandperiode.

PSV