Stijn Schaars (hier op archiefbeeld uit 2015) is terug bij PSV.
Volledig scherm
Stijn Schaars (hier op archiefbeeld uit 2015) is terug bij PSV. © robin utrecht

Stijn Schaars keert terug bij PSV en gaat binnen de jeugdopleiding aan de slag

PSV haalt Stijn Schaars (35) terug naar Eindhoven. Hij heeft na afgelopen seizoen een punt gezet achter een fraaie actieve loopbaan, die hem tussen 2013 en 2016 als speler al langs PSV voerde. Schaars zal de komende periode actief zijn binnen de jeugdopleiding van PSV, waar de 24-voudig international de kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen en zijn kennis over te dragen. 

Schaars maakte in zijn periode bij PSV veel indruk op de technische staf en het management van PSV. Niet alleen als voetballer en met zijn tactische visie, maar ook als mens en iemand met oog voor topsport en teamontwikkeling en alle details die daarbij horen. Voormalig voetbaldirecteur Marcel Brands liet Schaars eerder al weten dat de deur in Eindhoven altijd voor hem open zou staan. 

De komende periode bekijkt PSV samen met Schaars hoe op de beste manier invulling kan worden gegeven aan de hernieuwde samenwerking. Voorlopig is hij stagiair-trainer. De oud-international heeft na het beëindigen van zijn carrière drie maanden wat afstand genomen van de voetballerij en kijkt nu uit naar deze nieuwe stap. 

PSV