Volledig scherm
Siem de Jong werd opnieuw de matchwinner bij PSV. © ANP Pro Shots

'Supersub Siem' wordt
'Super Siem' bij PSV

PSV - Vitesse 1-0EINDHOVEN - Opnieuw was Siem de Jong zaterdagavond de gevierde man bij PSV. De middenvelder die voor de winterstop met veel fysieke problemen kampte, is momenteel in grootse doen. 

Hij zette voor PSV vlak na rust de enige treffer van de avond op het bord. PSV won met 1-0 en pakte daarmee drie belangrijke punten in de race om plek twee en hield een klein beetje druk op koploper Feyenoord, dat zondag naar Heerenveen reist. 

Rust op 0-0
PSV sloot Vitesse meteen op en kreeg via Siem de Jong al vrij snel een kans. Daarna schoot ook Gastón Pereiro een keer op goal, maar zijn inzet miste kracht en richting. In het verloop van de eerste helft kon PSV aanvallend weinig meer uitrichten en kwam ook de ploeg uit Gelderland er een paar keer uit, al had dat weinig om het lijf. 

Voor de dertiende keer dit seizoen ging PSV met een 0-0 de rust in, waarna Siem de Jong na rust het chagrijn op de tribunes snel bluste. PSV kreeg daarna nog wat kleine kansen, maar kwam tot weinig en dat gold ook voor de Arnhemmers. 

PSV koesterde de punten en hoopt nog steeds op in ieder geval de Champions League-voorrondes, die via plek twee in de eredivisie bereikt kan worden.  Ajax heeft met een wedstrijd minder gespeeld vier verliespunten minder en reist zondag naar Excelsior. 

STATISTIEKEN

PSV-Vitesse 1-0: 50. Siem de Jong 1-0
Scheidsrechter: Kuipers
Geel: Diks, Miazga, Büttner (Vitesse)
PSV: Zoet; Arias, Isimat, Moreno, Brenet; Pröpper, Guardado (68. Hendrix), Van Ginkel; Pereiro (60. Locadia), Luuk de Jong, Siem de Jong

PSV